Πέμπτη 27 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΑΡΣΕΝΑΛ 1-0
"Αγκάλιασε" την πρόκριση

Τρία στα τρία μετράει από χθες ο Παναθηναϊκός που πλέον βρίσκεται "αγκαλιά" με την πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι «πράσινοι» του Γιάννη Κυράστα, αποδίδοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο, κατά διαστήματα, κατάφεραν να υποτάξουν και την Αρσεναλ, που σχεδόν σε κανένα σημείο της αναμέτρησης δεν απείλησε σοβαρά τους γηπεδούχους. Μάλιστα ο Παναθηναϊκός διατηρεί απαραβίαστη και την εστία του, επιτρέποντας στα στελέχη αλλά και τους φίλους του να κάνουν πλέον όνειρα για κάτι πολύ καλύτερο από την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού.

Από την αρχή, οι παίκτες του «τρυφιλλιού» έδειξαν ότι είχαν ως μόνο στόχο την πολυπόθητη νίκη. Με κορυφαίους τους Μικάελσεν, Ολισαντέμπε που κυνήγησε πολλές φορές την μπάλα και ... καρδιοκτύπησε τους «κανονιέρηδες», έφτασε με αξιώσεις στην περιοχή του Σίμαν. Ομως το γκολ ήρθε από τον Καραγκούνη στο 25' με κεφαλιά- ψαράκι ύστερα από σέντρα του Μικαέλσεν. Από την άλλη, οι παίκτες του Βενγκέρ δεν απείλησαν την εστία του Νικοπολίδη μέχρι την είσοδο των Κανού και Τζέφερς που πίεσαν παραπάνω τους Ελληνες ποδοσφαιριστές και κυνήγησαν το λάθος που ευτυχώς δεν ήρθε.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Νικοπολίδης, Βόκολος, Κυργιάκος, Χένρικσεν, Φύσσας, Μικάελσεν, Μπασινάς, Σόουζα, Καραγκούνης (85' Σάριτς), Βλάοβιτς (64' Κωνσταντίνου), Ολισαντέμπε (69' Κόλκα)

ΑΡΣΕΝΑΛ: Σίμαν, Κόουλ, Βιερά, Πιρές, Απσον, Κίον, Βιλτόρ (67' Τζέφερς), Λιουνγκμπεργκ (67' Κανού), Λαορέν, Παρλόρ (53' Φαν Μπρόνκχορστ), Ανρι

  • Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Σάλκε γνώρισε την ήττα από την Μαγιόρκα στην Γερμανία με 1-0 (66' Ετο). Ετσι οι Ισπανοί μένουν ζωντανοί στο κυνήγι της 2ης θέσης, ενώ οι Γερμανοί ουσιαστικά δεν έχουν ελπίδες ούτε για το ΟΥΕΦΑ. Η βαθμολογία του 3ου ομίλου: Παναθηναϊκός 9β., Μαγιόρκα 6, Αρσεναλ 3 και Σάλκε 0.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ