Παρασκευή 24 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ - ΡΙΕΚΑ 2-2
Επέζησε της «τραγωδίας» και ελπίζει

Κάνοντας μεγάλη ανατροπή από το 0-2, η ΑΕΚ ήρθε χτες ισόπαλη 2-2 με τη Ριέκα στο ΟΑΚΑ για την 5η αγωνιστική του ομίλου της στο Europa League. Η «Ενωση» έχασε μεγάλη ευκαιρία να «κλειδώσει» την πρόκριση, ωστόσο ισχύει γι' αυτήν το «μη χείρον βέλτιστον», αφού παραμένει ζωντανή ενόψει της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής, στην οποία χρειάζεται να μη χάσει στη Βιέννη από την Αούστρια, ώστε να πάρει αυτή το δεύτερο εισιτήριο (το άλλο το «σφράγισε» η Μίλαν) που οδηγεί στους «32».

Οι «κιτρινόμαυροι» πλήρωσαν χτες το χειρότερο πρώτο μέρος που έχουν πραγματοποιήσει μέχρι τώρα στη σεζόν, κατά το οποίο πελαγοδρομούσαν αμυντικά και ήταν εντελώς ακίνδυνοι επιθετικά μέχρι το 30'. Στο διάστημα αυτό η Ριέκα έκανε ό,τι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο, με πρωταγωνιστή τον Γκοργκόν που πέτυχε δύο γκολ (8', 26'), ενώ είχε επίσης δύο δοκάρια (Ζούπαριτς 16', Γκοργκόν 20') και άλλες σημαντικές ευκαιρίες. Η είσοδος του Λιβάγια στο ημίωρο άλλαξε τα δεδομένα, με την ΑΕΚ να «ξυπνάει» από το λήθαργο και να απειλεί. Τα πράγματα εξελίχθηκαν ακόμη καλύτερα με το γκολ του Αραούχο στο φινάλε του ημιχρόνου, που έδωσε άλλη ψυχολογία στους γηπεδούχους. Αυτή φάνηκε με το ξεκίνημα της επανάληψης, όπου η ΑΕΚ είχε τον δικό της επιθετικό μονόλογο, από τον οποίο προήλθε το γκολ της ισοφάρισης με τον Χριστοδουλόπουλο στο 55'. Η ελληνική ομάδα συνέχισε να κυριαρχεί σε όλη την επανάληψη, πιέζοντας για τρίτο γκολ και χάνοντας ευκαιρίες, ενώ στάθηκε άτυχη στο 88', όταν ο Αραούχο είχε δοκάρι, ενώ στο 60' είχε ακυρωθεί γκολ του ίδιου για επιθετικό φάουλ.

ΑΕΚ: Ανέστης, Γκάλο (30' Λιβάγια), Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Λόπες, Σιμόες, Γαλανόπουλος (68' Κονέ), Μπακασέτας, Χριστοδουλόπουλος, Αραούχο.

ΡΙΕΚΑ: Πρσκάλο, Βέσοβιτς, Ζούπαριτς, Ελεζ, Ζούτα, Μάλες, Μπράνταριτς, Πάβιτσιτς, Ακόστι (69' Κβρζιτς), Γκόρντον, Γκαβράνοβιτς.

Η ισοπαλία της ΑΕΚ με τη Ριέκα διατηρεί ακέραιες τις ελπίδες πρόκρισης

Eurokinissi

Η ισοπαλία της ΑΕΚ με τη Ριέκα διατηρεί ακέραιες τις ελπίδες πρόκρισης
Στο άλλο ματς η Μιλαν, και αυτή με ανατροπή, νίκησε την Αούστρια με 5-1 και «σφράγισε» την πρόκριση αλλά και την πρώτη θέση του ομίλου.

Η βαθμολογία: Μίλαν 11, ΑΕΚ 7, Αούστρια 4, Ριέκα 3.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ