Σάββατο 18 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ο Απόστολος Ρίζος συναντά τον Μάνο Λοΐζο

Τρεις Τετάρτες του Δεκέμβρη, στις 13, 20 και 27, ο αγαπημένος τραγουδοποιός Απόστολος Ρίζος, στο Σταυρό του Νότου Plus συναντά τον Μάνο Λοΐζο, σε ένα μουσικό δωμάτιο, αναζητώντας το πρώτο αίσθημα των τραγουδιών - όπως τη στιγμή που γράφτηκαν από τον δημιουργό τους.

«Για μένα, ο χρόνος του Μάνου Λοΐζου δεν ξεκινάει από τη γέννηση ή από τον θάνατό του, αλλά από τη στιγμή που βρέθηκα μαζί του σε ένα δωμάτιο, με μια κιθάρα και την εφηβεία μου για οδηγό. Από τότε, δεν ήμουνα ποτέ ξανά μόνος».

Τα τραγούδια του Μάνου προσεγγίζονται με διαφορετική ματιά. Δεν πρόκειται για μουσικό «αφιέρωμα», με την έννοια του όρου που έχουμε συνηθίσει, αλλά για μια νέα, φρέσκια προσέγγιση. Νέα μουσικά όργανα έρχονται για να φωτίσουν τα τραγούδια: Τζουράς, πλήκτρα, τρομπέτα, κιθάρες, φυσαρμόνικα, λούπες και ψηφιακές πινελιές, που στολίζουν με ηχοχρώματα το μουσικό τοπίο. Η παράσταση διανθίζεται με ανέκδοτο υλικό και ηχογραφήσεις από το προσωπικό αρχείο του Μάνου Λοΐζου, με την ευγενική παραχώρηση της κόρης του, Μυρσίνης Λοΐζου.

Σε κάθε παράσταση θα συνοδεύει τον Α. Ρίζο και μία εκλεκτή καλεσμένη. Η Ελένη Τσαλιγοπούλου στις 13, η Κατερίνα Πολέμη στις 20 και η Αγγελική Τουμπανάκη στις 27 Δεκέμβρη.

Παίζουν: Θοδωρής Κουέλης (Kοντραμπάσο, τζουρά, effects, loops), Γιώργος Μουχτάρης (Κοντραμπάσο, ηλεκτρικό μπάσο, τρομπέτα, πλήκτρα, loops), Απόστολος Ρίζος (Κιθάρες, φυσαρμόνικα).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τα μουσικά όργανα του Μάνου Λοΐζου στο Στέκι της ΚΝΕ(23/6/2020)
Καινούριο CD από τον Μανόλη Ανδρουλιδάκη(12/10/2018)
Μνήμη Μ. Λοΐζου(4/8/2007)
Σημαντικές μουσικές «εξορμήσεις»(14/6/2006)
Μαζί 39 ημέρες(27/2/1997)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org