Πέμπτη 16 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πήραν πίσω τις απολύσεις μετά την κατακραυγή

Επιστρέφουν στην τάξη οι αναπληρωτές με ανίατα νοσήματα

Με παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας συνεχίστηκαν χτες οι παρεμβάσεις σωματείων εκπαιδευτικών για την επαναπρόσληψη των αναπληρωτών με αυτοάνοσα νοσήματα που απολύθηκαν λόγω δικαιολογητικών. Αποτέλεσμα της κινητοποίησης ήταν να ανακληθεί η ανάλγητη αυτή απόφαση του υπουργείου, και όπως ανακοινώθηκε χτες, οι αναπληρωτές, που ανήκουν σε ειδική κατηγορία, θα επιστρέψουν στις τάξεις.

Κατά τη χτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας, αντιπροσωπεία εκπαιδευτικών συναντήθηκε με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου, ζητώντας την ανάκληση των απολύσεων, που έγιναν με το αιτιολογικό της καθυστέρησης υποβολής των δικαιολογητικών, για την οποία όμως ευθύνονται κρατικές υπηρεσίες. Μια σειρά ΕΛΜΕ και Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από όλη τη χώρα καταδίκασαν την απόφαση με ψηφίσματά τους, ενώ σωματεία εκπαιδευτικών, γονέων και εργαζομένων συμμετείχαν μαζικά σε παράσταση διαμαρτυρίας για το θέμα την περασμένη Παρασκευή.

Από πλευράς υπουργείου ανακοινώθηκε τελικά στους εκπαιδευτικούς πως οι τρεις αναπληρωτές θα επιστρέψουν στην τάξη, χωρίς να διευκρινιστεί αν πρόκειται για επαναπρόσληψη ή ανάκληση απόλυσης (όπως ζητούν οι εκπαιδευτικοί, προκειμένου να προσμετρηθεί η προϋπηρεσία τους). Οι εκπαιδευτικοί έθεσαν παράλληλα το ζήτημα αναπληρώτριας από τη Μεσσηνία, η οποία αντιμετωπίζει επίσης σοβαρό πρόβλημα υγείας και είναι ανάγκη να τοποθετηθεί στον τόπο μόνιμης διαμονής της, ωστόσο τοποθετήθηκε στην Κεφαλονιά.

Οι εκπαιδευτικοί δήλωναν μετά την κινητοποίηση, στην οποία συμμετείχαν σωματεία της Αττικής και η ΟΛΜΕ, πως είναι ανάγκη να ρυθμιστεί συνολικά νομοθετικά το ζήτημα της εξίσωσης αδειών μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών, καθώς και να αλλάξει το πλαίσιο που αφορά την έκδοση και τη διάρκεια των πιστοποιητικών σε ό,τι αφορά ανίατες ασθένειες και να παρθούν μέτρα για την έγκαιρη έκδοση των πιστοποιητικών από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παράσταση διαμαρτυρίας για τα ζητήματα των σχολείων(2/12/2020)
Να μην αποκλειστεί κανείς εκπαιδευτικός από διορισμό λόγω του παραβόλου(14/6/2019)
Καταγγέλλουν τις απολύσεις αναπληρωτών με αναπηρία(7/11/2017)
Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών(24/7/2015)
Οι «απασχολήσιμοι» της εκπαίδευσης(1/4/2004)
Σήμερα η παράσταση διαμαρτυρίας(11/12/2003)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org