Σάββατο 11 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Η Λίμνη που δεν είναι πια»

«Η Λίμνη που δεν είναι πια», του Νταβίντ Ντεσόλα, με θέμα τον έρωτα και την αναζήτηση της ευτυχίας, ανεβαίνει, στις 13 Νοέμβρη στη θεατρική σκηνή του «Ιλίσια Βολανάκης». Η μυστηριώδης ιστορία εκτυλίσσεται γύρω από τον Οσκαρ (Λεωνίδας Κακούρης), έναν καθηγητή που δεν μπορεί πλέον να διδάξει λόγω μιας τρομερής προσωπικής κρίσης που βιώνει, ύστερα από τον ξυλοδαρμό που υπέστη από έναν μαθητή του, «δι' ασήμαντον αφορμήν».

Ενα απόγευμα, την ώρα που κάθεται μπροστά σε μια παγωμένη λίμνη, τον πλησιάζει ο πρώτος του δάσκαλος (Θοδωρής Κατσαφάδος), ο οποίος τον πείθει να παραδώσει ιδιαίτερα μαθήματα σε ένα πολύ ξεχωριστό αγόρι, του οποίου η μητέρα (Βίκυ Παπαδοπούλου) ζει απομονωμένη στον δικό της κόσμο.

Στο έργο αυτό οι χαρακτήρες αναμετρώνται με τους φόβους τους αλλά και με έναν δυνατό έρωτα. Ο Οσκαρ καλείται να αναθεωρήσει όλα του τα πιστεύω μπροστά στη σχέση του με την Ιρένε καθώς εκείνη προσπαθεί να τον τραβήξει μέσα στη δική της πραγματικότητα. Συνδετικός κρίκος των δύο, ο παλιός του δάσκαλος, ο οποίος, με ένα χιούμορ που καθηλώνει, τον σπρώχνει με τη σειρά του να ανακαλύψει πράγματα για τον εαυτό του που δεν μπορούσε ποτέ να φανταστεί.

Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ. Σκηνοθεσία: Λεωνίδας Κακούρης. Σκηνικά: Αγγελος Μέντης. Μουσική: Κωστής Ξενόπουλος. Για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων μέχρι και τις 19 Δεκέμβρη, Δευτέρα και Τρίτη: 20.30.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αγρια ομορφιά(20/6/2010)
Ανάγκη για όνειρα(27/4/2006)
Απόηχοι αξιόλογων παραστάσεων(11/6/2003)
"Παρόντα" τα ΔΗΠΕΘΕ(28/8/1998)
"Ονειρο" στο "Αλκαζάρ"(30/6/1998)
ΑΤΙΤΛΟ(8/8/1997)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org