Σάββατο 4 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΤΟΞΟΤΗΣ»
Κινητοποιήσεις ενάντια στην απληρωσιά

Σε κινητοποιήσεις βρίσκονται οι εργαζόμενοι στην εταιρεία «Τοξότης», διεκδικώντας τα δεδουλευμένα που τους οφείλει η εργοδοσία και την τήρηση μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία. Το τελευταίο διάστημα, οι εργαζόμενοι σε μια σειρά εργοτάξια στην Αττική και άλλες περιοχές έχουν προχωρήσει σε μαζικές καταγγελίες σε Επιθεωρήσεις Εργασίας και Επιθεωρήσεις Υγείας και Ασφάλειας, ενώ για την Τρίτη είχε προγραμματιστεί τριμερής, από την οποία η εργοδοσία προκλητικά απουσίαζε. Τις επόμενες μέρες, οι εργαζόμενοι απείχαν από την εργασία τους, ενώ προχτές συγκεντρώθηκαν έξω από το κεντρικό εργοτάξιο στο Βοτανικό.

«Η αποφασιστική κινητοποίηση των εργαζομένων υποχρέωσε την εργοδοσία να σπεύσει στο εργοτάξιο και να προσπαθεί να δικαιολογήσει τ' αδικαιολόγητα», αναφέρει το Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια Αττικής, Βοιωτίας, Εύβοιας, Κορινθίας σε ανακοίνωσή του. Οι εργαζόμενοι και οι εκπρόσωποι του Σωματείου έθεσαν για πολλοστή φορά τα αιτήματά τους και απαίτησαν την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων, ενώ η εργοδοσία αναγκάστηκε να δεσμευτεί ότι θα καταβάλλει άμεσα μέρος των δεδουλευμένων.

Το Σωματείο κάνει ακόμα λόγο για «ύποπτη παρουσία "φουσκωτών" στην είσοδο του εργοταξίου κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, οι οποίοι αυτοαποκαλούνταν "υπηρεσίες security"». Καταδικάζει τις προσπάθειες τρομοκρατίας και επισημαίνει ότι τα κυβερνητικά σχέδια «για το δικαίωμα στην απεργία, το συνδικαλισμό, και τα εργασιακά δικαιώματα ανοίγουν το δρόμο στην εργοδοσία για ακόμα μεγαλύτερη άσκηση τρομοκρατίας και αυταρχισμού στους χώρους δουλειάς» και καλεί τους εργαζόμενους να απαντήσουν συμμετέχοντας στο συλλαλητήριο στις 9 Νοέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ