Τρίτη 25 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΥΡΓΟΣ
Εκλεισαν δύο σούπερ μάρκετ

Αρνούνται οι 31 εργαζόμενοι να δεχτούν τις απολύσεις τους

«Λουκέτο» στα δύο σούπερ μάρκετ της Ενωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Ηλείας - Ολυμπίας που λειτουργούν στον Πύργο έβαλε χτες το πρωί η διοίκηση, με αποτέλεσμα να μείνουν άνεργοι 31 εργαζόμενοι. Η δικαιολογία που επικαλέστηκε η διοίκηση, ήταν η κακή οικονομική κατάσταση λόγω του υποτιθέμενου ανταγωνισμού.

Νωρίς χτες το πρωί οι εργαζόμενοι πήγαν για δουλιά και διαπίστωσαν πως τα καταστήματα ήταν κλειστά, ενώ η Ενωση με ανακοίνωση τούς καλούσε να προσέλθουν στα γραφεία για να τους δώσει την καταγγελία της ατομικής σύμβασης. Οι εργαζόμενοι αγανακτισμένοι προχώρησαν σε κατάληψη των γραφείων της Ενωσης απαιτώντας την επαναλειτουργία των καταστημάτων.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν καταγγέλλουν ως πλασματική και εκ του πονηρού προβαλλόμενη τη δήθεν κακή οικονομική κατάσταση των δύο καταστημάτων. Παράλληλα, επισημαίνουν, ότι επίκειται η πώληση των καταστημάτων στην πολυεθνική εταιρεία «Καρφούρ - Μαρινόπουλος», η οποία απαίτησε την απόλυση όλων των εργαζομένων σε αυτά, προκειμένου να συνάψει νέες συμβάσεις με εξευτελιστικούς όρους εργασίας.

Ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων Σπ. Γιακόμελος, μιλώντας στο «Ρ» σημείωσε πως οι εργαζόμενοι είναι ενωμένοι και έτοιμοι να υπερασπίσουν τις κατακτήσεις τους και κατήγγειλε ότι «το κλείσιμο και το ξεπούλημα των συνεταιριστικών καταστημάτων τροφίμων και οι απολύσεις των εργαζομένων ήταν το αναμενόμενο αποτέλεσμα της αντισυνεταιριστικής, αντιαγροτικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης προς όφελος των πολυεθνικών».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ