Παρασκευή 3 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΟΜΑΛΙΑ
Επέμβαση του αιθιοπικού στρατού

ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.--

Χιλιάδες Αιθίοπες στρατιώτες ανταποκρινόμενοι σε πρόσκληση του Σομαλού Προέδρου αμερικανικής καταγωγής Μοχάμεντ Αμπντουλαχί Μοχάμεντ, εισήλθαν χτες στο έδαφος της Σομαλίας με αφορμή την καταπολέμηση των τζιχαντιστών της οργάνωσης «Αλ Σαμπάμπ».

Αφορμή για την αιθιοπική στρατιωτική επέμβαση, που είναι η δεύτερη μετά από την τριετή στρατιωτική επιχείρηση που πραγματοποίησε ο αιθιοπικός στρατός το 2006 με ενθάρρυνση των ΗΠΑ, έδωσε η πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση των τζιχαντιστών στις 14 Οκτώβρη στο Μογκαντίσου, με αποτέλεσμα το θάνατο 400 αμάχων.

Πριν από μερικές βδομάδες, ο Σομαλός Πρόεδρος είχε πραγματοποιήσει διαδοχικές επισκέψεις σε χώρες της περιοχής με ισχυρό στρατό όπως η Αιθιοπία και η Κένυα, ζητώντας περισσότερη στρατιωτική «βοήθεια», παρά το γεγονός ότι χώρες της περιοχής και άλλες της αφρικανικής ηπείρου συμμετέχουν εδώ και αρκετά χρόνια στην αποστολή της Αφρικανικής Ενωσης στη Σομαλία, AFRISOM. Επιπλέον, η εξέλιξη σημειώνεται παρά την αύξηση των αμερικανικών αεροπορικών επιδρομών και χερσαίων επιχειρήσεων στη Σομαλία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ