Κυριακή 22 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σύλληψη ύποπτου ως τζιχαντιστή στην Αλεξανδρούπολη

Βίντεο και φωτογραφίες με βασανιστήρια και εκτελέσεις συλληφθέντων από τον ISIS περιλαμβάνονται, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στο υλικό που βρέθηκε στο κινητό τηλέφωνο 32χρονου Σύρου, ο οποίος συνελήφθη προχτές στην Αλεξανδρούπολη. Η αστυνομία έφτασε στη σύλληψή του μετά και από καταγγελίες της συζύγου του, τον περασμένο μήνα, για κακοποίηση της ίδιας και των ανήλικων παιδιών τους. Eξετάζεται η συμμετοχή του σε «τρομοκρατικές πράξεις» εκτός Ελλάδας.

Οπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές, ο 32χρονος Σύρος, μαζί με την οικογένειά του, μπήκαν στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στη Λέρο, τον Ιούνη του 2016. Αμέσως υπέβαλε αίτημα ασύλου, για το οποίο ακολουθήθηκε η νόμιμη διαδικασία. Από την Κρατική Ασφάλεια, όμως, εκδόθηκε το διοικητικό μέτρο της διακριτικής παρακολούθησης. Το Σεπτέμβρη, η σύζυγός του κατέφυγε στην αστυνομία στη Θεσσαλονίκη, όπου έμεναν, και κατήγγειλε ότι κακοποιούσε την ίδια και τα δύο τους παιδιά, γι' αυτό και σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία για ενδοοικογενειακή βία. Αργότερα, υπήρξε και άλλη καταγγελία, η οποία ανέφερε ότι είχε συμμετοχή σε ενέργειες του ISIS στη Συρία. Ετσι, το μέτρο για διακριτική παρακολούθηση μετατράπηκε από την Κρατική Ασφάλεια σε απαγόρευση εισόδου στη χώρα, με βάση το οποίο θα συλλαμβανόταν όπου εντοπιζόταν.

Προχτές, εμφανίστηκε στην Αλεξανδρούπολη, προκειμένου να δώσει συνέντευξη για το άσυλο, αλλά συνελήφθη και στον έλεγχο που έγινε βρέθηκαν τα βίντεο και οι φωτογραφίες στο κινητό του τηλέφωνο. Σε κάποια από τα βίντεο, μάλιστα, όπως αναφέρει αστυνομική πηγή, εμφανίζεται και ο ίδιος. Το βράδυ, όταν έμαθε ότι επρόκειτο να παραπεμφθεί για συμμετοχή σε «τρομοκρατικές πράξεις», επιχείρησε να αυτοκτονήσει στο κελί του, κάνοντας βρόγχο την κουβέρτα του, αλλά τον πρόλαβαν οι αστυνομικοί.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org