Κυριακή 22 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
«Η ζημιά που μπορεί να κάνει είναι πολλαπλή... »

Η νομιμοποίηση της «ιατρικής/φαρμακευτικής» κάνναβης, πέρα από «πεδίον δόξης λαμπρόν» για την κερδοφορία των μονοπωλίων, αποτελεί «όχημα» για την αποδοχή και νομιμοποίηση της χρήσης ναρκωτικών στη συνείδηση της κοινωνίας και των αιτιών που οδηγούν στην τοξικοεξάρτηση. Στην πραγματικότητα, το νομοσχέδιο που εξαγγέλλει η κυβέρνηση αποτελεί τη συνέχεια του νόμου που έφερε το 2013 η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑΟΣ και ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, για την αποποινικοποίηση της χρήσης.

Ο πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ Γ. Μπαρδάνης, προχτές, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, είπε: «Η "φαρμακευτική" κάνναβη είναι ο δούρειος ίππος για τη νομιμοποίηση της λεγόμενης ψυχαγωγικής κάνναβης. Είναι ένας τρόπος να πειστεί ο κόσμος ότι η κάνναβη είναι "καλή" (...) Η ελεύθερη χρήση αυξάνει τους χρήστες».

Ενώ το Μάρτη του 2017 είχε επισημάνει: «Είναι φανερό ότι η πολιτεία στηρίζει τη χρήση (...) Απ' όλες τις έρευνες, δεν φαίνεται πουθενά και για καμία ασθένεια να είναι η κάνναβη το φάρμακο επιλογής. Ακόμη και για τον πόνο υπάρχουν ισχυρά αναλγητικά. Η ζημιά που μπορεί να κάνει είναι πολλαπλή, να ανοίξει την ψύχωση, να προκαλέσει εξάρτηση (...) Ομως, το μεγαλύτερο κακό που μπορεί να κάνει είναι η συνταγογράφησή της να περάσει στους έφηβους και στα παιδιά. Τα περισσότερα παιδιά λένε ότι βρήκαν το πρώτο αγχολυτικό ναρκωτικό στο φαρμακείο του σπιτιού τους. Μπορεί να γίνει το ίδιο και με τη συνταγογράφηση της κάνναβης. Η συνταγογράφηση μιας τέτοιας ουσίας δεν θα λύσει, αλλά θα δημιουργήσει προβλήματα».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org