Πέμπτη 19 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΠΑΜΕ - ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
Πολύμορφες κινητοποιήσεις ενάντια στο νέο γύρο αντιλαϊκής επίθεσης

ΠΕΙΡΑΙΑΣ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Απέναντι στο νέο γύρο αντιλαϊκής επίθεσης που ετοιμάζουν κυβέρνηση - κουαρτέτο - κεφάλαιο, αλλά και απέναντι στα αφηγήματα περί «δίκαιης ανάπτυξης» που τον συνοδεύουν, το ΠΑΜΕ, τα ταξικά συνδικάτα και μαζικοί φορείς ξεδιπλώνουν πολύμορφες κινητοποιήσεις στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Στο επίκεντρο των αγωνιστικών παρεμβάσεων μπαίνουν η πάλη ενάντια σε παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα, η ανάδειξη του ταξικού τους περιεχομένου, το αγωνιστικό κάλεσμα στους εργαζόμενους και το λαό να κάνουν δική τους υπόθεση την πάλη για ανάκτηση των τεράστιων απωλειών τους, για τις δικές τους σύγχρονες ανάγκες.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται οι κινητοποιήσεις του ταξικού κινήματος ενάντια στα νέα χτυπήματα στο δικαίωμα στην απεργία και τη συλλογική δράση των εργαζομένων, οι αγωνιστικές πρωτοβουλίες για την προστασία της λαϊκής κατοικίας, οι περιφερειακές κινητοποιήσεις απέναντι στα «αναπτυξιακά συνέδρια» που στήνει η κυβέρνηση με τη συμβολή άλλων αστικών δυνάμεων, η κρίσιμη πάλη για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Πάλη ενάντια στις κατασχέσεις σπιτιών και καταθέσεων λαϊκών νοικοκυριών

Χτες το μεσημέρι, Λαϊκές Επιτροπές και σωματεία, ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα της Γραμματείας Αττικής του ΠΑΜΕ, πραγματοποίησαν νέες παραστάσεις διαμαρτυρίας σε Ειρηνοδικεία της Αττικής, ενάντια στους πλειστηριασμούς σπιτιών εργατικών - λαϊκών νοικοκυριών.

Στιγμιότυπα από τις χτεσινές κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς: ΑΘΗΝΑ
Στιγμιότυπα από τις χτεσινές κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς: ΑΘΗΝΑ
Στο Ειρηνοδικείο Αθήνας και χτες, Τετάρτη, δεν πραγματοποιήθηκε κανένας από τους προγραμματισμένους πλειστηριασμούς. Οι συγκεντρωμένοι άνοιξαν πανό και πέταξαν τρικάκια καλώντας σε «οργάνωση και αγώνα ενάντια στις κατασχέσεις σπιτιών και καταθέσεων λαϊκών νοικοκυριών». Φώναξαν συνθήματα όπως «Οχι στα χαράτσια και στη φοροληστεία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία», «Τέρμα πια στους εκβιασμούς, εμπόδισε λαέ τους πλειστηριασμούς» κ.ά.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης ο πρόεδρος του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, Σπ. Κωνσταντάς, τόνισε: «Για μια ακόμα φορά Λαϊκές Επιτροπές και Συνδικάτα είμαστε εδώ για να αντιταχθούμε απέναντι στη βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης, που βγάζει στο σφυρί λαϊκές κατοικίες. Καλούμε το λαό, την εργατική τάξη να αντιταχθούν μαζικά και οργανωμένα μέσα από τα συνδικάτα ώστε να μπει τέλος στη βάρβαρη πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ - κεφαλαίου. Εμείς θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα του κάθε εργαζόμενου να έχει σπίτι».

Αντίστοιχες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν και στα Ειρηνοδικεία Πειραιά, Καλλιθέας, Κορωπίου και Μαραθώνα, με τους πλειστηριασμούς να ματαιώνονται σε όλες τις περιπτώσεις.

Να σημειωθεί ότι στο Μαραθώνα, ο μοναδικός προγραμματισμένος για χτες πλειστηριασμός αφορούσε το σπίτι στο οποίο κατοικεί η οικογένεια ενός αυτοαπασχολούμενου. Το σπίτι του εργαζόμενου βρέθηκε σε κίνδυνο για χρέη προς τράπεζα...

ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ
ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ
Στην κινητοποίηση στον Πειραιά μοιράστηκε ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου, το οποίο οργανώνει παρεμβάσεις στα Ειρηνοδικεία Πειραιά και Νίκαιας κάθε Τετάρτη. Η ανακοίνωση καλεί τους εργαζόμενους σε ετοιμότητα και οργάνωση της πάλης. «Κανένα σπίτι και καμιά κατάθεση εργαζομένων και φτωχών αυτοαπασχολούμενων δεν θα αφήσουμε να πέσει στα χέρια εταιρειών και τραπεζών», αναφέρει μεταξύ άλλων. Καλεί κάθε εργαζόμενο που αντιμετωπίζει σχετικό πρόβλημα να έρθει σε επαφή με το σωματείο του και το Εργατικό Κέντρο, το οποίο έχει φροντίσει να παρέχει και νομικές συμβουλές (τηλέφωνο επικοινωνίας 210.41.00.830).

Υπενθυμίζεται ότι η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ έχει συγκροτήσει Επιτροπή για την παροχή συμβουλών και βοήθειας, κυρίως όμως για την οργάνωση του αγώνα. Στην Επιτροπή μπορεί να απευθύνεται κάθε σωματείο, εργαζόμενος, άνεργος, συνταξιούχος (τηλέφωνα καθημερινής επικοινωνίας: 210.38.33.786, 697.40.10.107, 693.91.72.374, 694.74.45.479, 697.22.20.265).

Στη συγκρότηση Επιτροπής προχώρησε και το Εργατικό Κέντρου Ζακύνθου. Η Επιτροπή του ΕΚΖ θα βρίσκεται κάθε Τετάρτη, 7 μ.μ. - 9 μ.μ., στα γραφεία του (Ευγενίδου 5). Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2695.042.389, 694.61.38.997, 695.50.51.544.

Αντίστοιχη Επιτροπή έχει συγκροτήσει και το Εργατικό Κέντρο Λαμίας (τηλέφωνα επικοινωνίας: 698.61.08.669, 697.72.57.211, 694.48.78.005), ενώ και η Γραμματεία Αχαΐας του ΠΑΜΕ απευθύνει κάλεσμα οι εργαζόμενοι να επικοινωνούν μαζί της στο τηλέφωνο 261.301.57.65.

Συλλαλητήρια σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ηράκλειο

Η συνέχεια των αγωνιστικών κινητοποιήσεων δίνεται με το συλλαλητήριο που διοργανώνει η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, το Σάββατο 21/10, στις 11 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου, ενάντια στην κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης κυβέρνησης - βιομηχάνων - κουαρτέτου, ενάντια στο νέο συνδικαλιστικό νόμο και τις κατασχέσεις σπιτιών και καταθέσεων λαϊκών νοικοκυριών.

Με καθημερινές εξορμήσεις στους χώρους δουλειάς, στελέχη των σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και μέλη των Επιτροπών Αγώνα μεταφέρουν καθημερινά το κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο.

Σήμερα, Πέμπτη, προγραμματίζονται περιοδείες: Στο εργοτάξιο του μετρό στο MAKRO και στο εργοτάξιο στη Μίκρα ΤΜΒ (Μετροπόντικας), στα εργοστάσια ΣΙΔΕΝΟΡ, ΕΡΛΙΚΟΝ, ΠΥΡΑΜΙΣ, στην αποθήκη Γενικού Εμπορίου στη Σίνδο, σε «Μπαρμπα - Στάθη» και «Εδεσμα», στο Εμπορικό Κέντρο της Θεσσαλονίκης, σε επισιτιστικές αλυσίδες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και στο δήμο Πολίχνης Νεάπολης, σε υπηρεσίες του δήμου Ευόσμου και στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης. Επίσης, σε επιχειρήσεις χάρτου του νομού Κιλκίς.

Συγκέντρωση και πορεία διοργανώνει και το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, την Τετάρτη 25/10, στις 7 μ.μ. στο ΕΚΛ, με σύνθημα «Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία, από τα σωματεία και τη συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων». Το Εργατικό Κέντρο έχει ήδη αποφασίσει την πραγματοποίηση 24ωρης πανεργατικής απεργίας όταν η κυβέρνηση φέρει στη Βουλή τον αντιδραστικό νέο συνδικαλιστικό νόμο, ενώ καλεί να οργανωθούν η ενημέρωση και η αντίσταση σε κάθε χώρο δουλειάς.

Συλλαλητήριο διοργανώνει επίσης η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ, την Πέμπτη 26/10, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Ελευθερίας. Καλεί τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα και κάθε τίμιο συνδικαλιστή να πάρουν θέση στην πρώτη γραμμή της μάχης για την υπεράσπιση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και κυρίως του δικαιώματος στην απεργία.

Πανηπειρωτικό συλλαλητήριο στα Γιάννενα

Παράλληλα, πανηπειρωτικό συλλαλητήριο στα Γιάννενα - απάντηση στο «περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο» της κυβέρνησης ετοιμάζουν συνδικαλιστικοί και μαζικοί φορείς της Ηπείρου, ξεσκεπάζοντας με τη δράση τους την κοροϊδία της «δίκαιης ανάπτυξης». Το συλλαλητήριο έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη 24/10, στις 6.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων. Συσκέψεις για την προετοιμασία του έχουν ήδη γίνει από τα Εργατικά Κέντρα Ιωαννίνων και Αρτας, ενώ τα σωματεία αποφασίζουν τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση και σχεδιάζουν πρωτοβουλίες προκειμένου το αγωνιστικό κάλεσμα να φτάσει πλατιά στους εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ