Παρασκευή 13 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑΟΥΣΑΣ - ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΝΤΥΠΑΣ»
Σύσκεψη σωματείων και φορέων για την οργάνωση του αγώνα

Σύσκεψη σωματείων και φορέων, για την οργάνωση του αγώνα ενάντια στην πολιτική που παραδίδει τον φυσικό και ενεργειακό πλούτο της χώρας στα μονοπώλια και την ίδια ώρα καταδικάζει το λαό στην ενεργειακή φτώχεια, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 11/10, στη Νάουσα, με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Νάουσας (ΕΚΝ) και του Αγροτικού Συλλόγου Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας».

Εισηγητικά, ο Σάκης Τσίτσης, πρόεδρος του ΕΚΝ, αναφέρθηκε στα σχέδια που βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή, για την παραγωγή και τους δρόμους Ενέργειας. Ανάμεσα σε αυτά είναι η εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο Βέρμιο, η παραγωγή υδροηλεκτρικής ενέργειας, τα φωτοβολταϊκά, ο αγωγός φυσικού αερίου (TAP) που διασχίζει το δήμο, αλλά και η πρόταση «επενδυτή» για παραγωγή Ενέργειας στα κλειστά εργοστάσια της ΕΝΚΛΩ. Οπως είπε, «όλα αυτά εξελίσσονται σε μια περίοδο που κόβεται μαζικά το ρεύμα στην περιοχή μας σε εκατοντάδες λαϊκές οικογένειες. Μετράμε δεκάδες σπίτια χωρίς ρεύμα, πομώνες αγροτικές χωρίς ρεύμα και μετά τον Ιούνη στην περιοχή μας πάνω από 1.000 σπίτια απειλούνται με διακοπές ρεύματος που υλοποιούνται σταδιακά (από εργολαβικούς εργαζόμενους)».

Τόνισε ότι οι εργαζόμενοι και ο λαός πρέπει να δώσουν μαζί τη μάχη ενάντια στην «απελευθέρωση» - ιδιωτικοποίηση του ενεργειακού τομέα και να δεκδικήσουν: Καμία διακοπή ρεύματος σε σπίτι λαϊκής οικογένειας. Μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος για τα λαϊκά νοικοκυριά. Ακύρωση του νομοθετικού πλαισίου της «απελευθέρωσης» στρατηγικών τομέων της οικονομίας, να σταματήσει κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης της Ενέργειας. Αποκλειστικά κρατικός, ενιαίος φορέας για την Ενέργεια, που ως λαϊκή περιουσία θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες. Οχι στην καταστροφή του περιβάλλοντος, στην παράδοση του Βερμίου για τα κέρδη των μονοπωλίων.

Οι εκπρόσωποι σωματείων και φορέων που συμμετείχαν στη σύσκεψη, συζήτησαν για την ανάγκη να δοθεί συνέχεια στην πρωτοβουλία με μεγάλη κινητοποίηση στη Νάουσα. Ηδη, στο πλαίσιο της προσπάθειας ενημέρωσης και κινητοποίησης του λαού, το ΕΚΝ πραγματοποίησε χτες συγκέντρωση στην Επισκοπή Νάουσας, με στόχο να γίνει υπόθεση των εργαζομένων και των αγροτών, σωματείων και συλλόγων, να εμποδίσουν αγωνιστικά να βυθίζονται στο σκοτάδι λαϊκές οικογένειες, να παλέψουν για μην πλειστηριαστεί σπίτι ή χωράφι ανέργου ή απλήρωτου αγρότη κ.λπ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ