Παρασκευή 13 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ - ΤΑΞΙΚΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Οπλο των εργατών είναι η απεργία, δεν την παραδίδουμε στην εργοδοσία!

Μαχητική συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας, ενάντια στα νέα αντεργατικά σχέδια κυβέρνησης - κουαρτέτου - κεφαλαίου

Η εντυπωσιακή γιγαντοαφίσα που κολλήθηκε έξω από το υπουργείο έστειλε ξεκάθαρο το μήνυμα των ταξικών δυνάμεων
Η εντυπωσιακή γιγαντοαφίσα που κολλήθηκε έξω από το υπουργείο έστειλε ξεκάθαρο το μήνυμα των ταξικών δυνάμεων
Την αποφασιστικότητά τους να υπερασπίσουν με κάθε τρόπο το απεργιακό δικαίωμα που η εργατική τάξη κατέκτησε με αγώνες δεκαετιών, ακόμα και με αίμα, διατράνωσαν χτες με μαχητική συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας, εργατικά σωματεία, συνδικαλιστές και εργαζόμενοι, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα που απηύθυνε η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ.

Με το σύνθημα «Οπλο των εργατών είναι η απεργία, δεν την παραδίδουμε στην εργοδοσία», οι συγκεντρωμένοι κατήγγειλαν τα σχέδια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που ενόψει της τρίτης «αξιολόγησης» ετοιμάζεται να δώσει άλλο ένα χτύπημα στο δικαίωμα στην απεργία, στη συλλογική πάλη και οργάνωση των εργαζομένων, υλοποιώντας στο ακέραιο τις δεσμεύσεις της απέναντι στο κεφάλαιο και τους «εταίρους» του.

Με πανό, σημαίες και πικέτες στα χέρια, «πολιόρκησαν» το υπουργείο Εργασίας, ενώ η εντυπωσιακή γιγαντοαφίσα που τοιχοκολλήθηκε έξω από αυτό έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα: «Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία, τη συλλογική πάλη και δράση, την οργάνωση των εργαζομένων».

Πρώτη απάντηση στην απόπειρα να μπουν στο «γύψο» τα συνδικάτα και η απεργία

«Η σημερινή κινητοποίηση είναι μια πρώτη απάντηση στην επιχείρηση της κυβέρνησης να βάλει εμπόδια στη δράση του εργατικού κινήματος, να βάλει τα συνδικάτα στο "γύψο" και να παραδώσει τους εργαζόμενους χειροπόδαρα δεμένους στην εργοδοσία», τόνισε στην παρέμβασή του ο Βάλσαμος Συρίγος, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου. Καταγγέλλοντας το νέο θανατηφόρο εργατικό «ατύχημα» σε νταμάρι της περιοχής του Κορωπίου, υπογράμμισε: «Αυτή είναι η "δίκαιη ανάπτυξη" που διαφημίζει η κυβέρνηση. Εργάτες αναλώσιμοι, χωρίς συμβάσεις, χωρίς μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, χωρίς κανένα δικαίωμα μέσα στους χώρους δουλειάς. Εργάτες χωρίς αύριο, χωρίς ζωή». Και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προχωρά σε μέτρα καταστολής της εργατικής τάξης, για να μας γυρίσουν πίσω στην εποχή του Λάσκαρη... Επιχειρεί να φιμώσει τα συνδικάτα με το αίσχος των "Ενώσεων Προσώπων", για να μπορούν οι εργοδότες να μιλάνε μέσα στους χώρους δουλειάς όχι με τους εκπροσώπους των εργατών, αλλά με τους δικούς τους ανθρώπους». Ο,τι και να κάνουν κυβέρνηση και εργοδότες, κατέληξε, «το εργατικό κίνημα με την οργάνωση της πάλης του θα δώσει απάντηση!».

Συνδικάτα, εργαζόμενοι και συνδικαλιστές «πολιόρκησαν» το υπουργείο Εργασίας
Συνδικάτα, εργαζόμενοι και συνδικαλιστές «πολιόρκησαν» το υπουργείο Εργασίας
«Κυβέρνηση και εργοδοσία είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα επιβάλουν "σιγή νεκροταφείου" στους χώρους δουλειάς», ξεκαθάρισε ο Παναγιώτης Κατάρας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τύπου και Χάρτου, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη τα συνδικάτα να απαντήσουν με γενική απεργία όταν η κυβέρνηση φέρει σχετικό νόμο στη Βουλή.

«Η κυβέρνηση μαζί με τη ΝΔ προχωράνε ολοταχώς για την εφαρμογή των μνημονίων, αλλά το "φιλικό περιβάλλον" για τις επιχειρήσεις που θέλουν να επιβάλουν σημαίνει εχθρικό μέλλον για τους εργαζόμενους», τόνισε ο Γιώργος Στεφανάκης, πρόεδρος του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού Αττικής.«Μιλάνε για εκδημοκρατισμό του συνδικαλιστικού νόμου. Λένε ψέματα. Τα ίδια έλεγαν και οι προηγούμενοι. Στην πραγματικότητα θέλουν να ελέγξουν τα συνδικάτα, όπως έκαναν αυτές τις μέρες με τις εκλογές στα σούπερ μάρκετ, όπως κάνουν με τις καθημερινές διώξεις ενάντια στους εκπροσώπους του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, όπως σχεδιάζουν να κάνουν με το ηλεκτρονικό μητρώο για τη μεγαλύτερη καταγραφή και έλεγχο των πρωτοπόρων εργατών από το αστικό κράτος, όπως κάνουν με τον οικονομικό στραγγαλισμό των συνδικάτων που μάχονται την εργοδοσία και την πολιτική τους... Θα μας βρούνε απέναντί τους. Δεν θα επιτρέψουμε να μας αφοπλίσουν!».

Αφαντη η υπουργός...

Την «εξαφάνιση» της υπουργού Εργασίας, Εφης Αχτσιόγλου, η οποία απέφυγε να συναντήσει την αντιπροσωπεία των συνδικάτων, κατήγγειλε από το βήμα της συγκέντρωσης ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Οπως σημείωσε, «αν και ζητήσαμε συνάντηση με την κυρία Αχτσιόγλου, η υπουργός εξαφανίστηκε... Οταν όμως είναι να βρεθεί στα σαλόνια του ΣΕΒ, των εφοπλιστών και των τραπεζιτών, δεν λείπει...».

Απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, έκανε καθαρό ότι την επόμενη φορά «δεν θα έρθουμε για μια απλή παράσταση... Την επόμενη φορά θα βρισκόμαστε στο υπουργικό γραφείο!».

Κάλεσε ακόμα σε συναγερμό όλα τα συνδικάτα, σε συμπόρευση με το ΠΑΜΕ και μαζικό αγώνα για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων, την επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ, ενάντια στις απολύσεις και στα νέα ασφαλιστικά μέτρα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στο στόχαστρο η συλλογική οργάνωση και πάλη(2021-05-14 00:00:00.0)
«Τρέχουν» το σχεδιασμό για νέο νόμο δίωξης της συνδικαλιστικής δράσης(2020-10-22 00:00:00.0)
Με «ραβασάκι» του ΣΕΒ φέρνουν τα νέα αντεργατικά μέτρα(2020-10-17 00:00:00.0)
Θέλουν σιγή νεκροταφείου για τους επενδυτές και τα κέρδη τους(2019-08-13 00:00:00.0)
Συντονισμένα πυρά στο δικαίωμα της απεργίας(2015-02-11 00:00:00.0)
Κάλεσμα του ΠΑΜΕ στην εκδήλωση για τη Σωτηρία Βασιλακοπούλου(2014-07-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ