Παρασκευή 13 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Με συλλαλητήριο στις 21/10 προχωρά η οργάνωση της εργατικής - λαϊκής απάντησης

Από τη χτεσινή σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη
Από τη χτεσινή σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη
Σύσκεψη της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, για την οργάνωση της εργατικής - λαϊκής απάντησης απέναντι σε κυβέρνηση, ΕΕ και εργοδοσία, πραγματοποιήθηκε χτες στο ΕΚΘ.

Σε αυτό το πλαίσιο, ανακοινώθηκε η διοργάνωση συλλαλητηρίου, το Σάββατο 21/10, στις 11 π.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου, για τις Συλλογικές Συμβάσεις, ενάντια στο νέο συνδικαλιστικό νόμο που φέρνει η κυβέρνηση και στις κατασχέσεις σπιτιών και καταθέσεων των λαϊκών οικογενειών.

Στη διάρκεια της σύσκεψης έγινε ενημέρωση για τη συγκρότηση των νέων κεντρικών Γραμματειών του ΠΑΜΕ, συζητήθηκε και εγκρίθηκε νέα σύνθεση της Γραμματείας Θεσσαλονίκης, ενώ συγκροτήθηκε και Επιτροπή ενάντια στις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς, για την παροχή συμβουλών και βοήθειας και για το συντονισμό των αγωνιστικών δράσεων του κινήματος.

Εισηγητικά, ο Λεωνίδας Στολτίδης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, σημείωσε ότι, σε αντίθεση με το παραμύθι της «δίκαιης ανάπτυξης» που διακινεί η κυβέρνηση, η ένταση της εκμετάλλευσης αποτελεί όρο για τη στήριξη της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Αναφέρθηκε επίσης στο επιχειρηματικό συνέδριο «Thessaloniki Summit» που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες στη Θεσσαλονίκη, με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Βιομηχάνων Βόρειας Ελλάδας, όπου εκφράστηκαν οι αξιώσεις των βιομηχάνων, μεταξύ άλλων για νέες φοροαπαλλαγές, μείωση του ενεργειακού κόστους, μείωση εργοδοτικών εισφορών κ.ά. Επίσης, αναφέρθηκε στην παρουσία του πρέσβη των ΗΠΑ, Τζ. Πάιατ, ο οποίος έχει πυκνώσει τις εμφανίσεις του στην περιοχή, στο πλαίσιο της «ενισχυμένης παρουσίας» των ΗΠΑ στη Β. Ελλάδα, που σηματοδοτεί μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας συνολικά, αλλά και της Βόρειας Ελλάδας συγκεκριμένα, στα επικίνδυνα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και στους ανταγωνισμούς στην ευρύτερη περιοχή.

Κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη νέα σφοδρή επίθεση που ετοιμάζουν κυβέρνηση και εργοδοσία στα Εργασιακά, επισήμανε: «Το ζήτημα των Συλλογικών Συμβάσεων είναι κεντρικό σημείο αντιπαράθεσης με τη μεγαλοεργοδοσία και τις δυνάμεις που την υπηρετούν. Είναι ένα ζήτημα που συνδέεται με τους όρους δουλειάς και ζωής των εργαζομένων, που επιδρά στις συντάξεις, στις παροχές, στα επιδόματα, που αφορά το σήμερα, ως ελάχιστη προστασία από την αγριότητα της εκμετάλλευσης. Κάνουμε ξεκάθαρο σε κάθε κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε με τους μισθούς των 400 ευρώ, με τη μισοδουλειά, την ανεργία, τη φτώχεια, τη ζωή - λάστιχο (...) Με το νόμο για τα συνδικαλιστικά, ετοιμάζονται, εντείνοντας την καταστολή, να βάλουν καινούρια εμπόδια στην απεργία, στην οργάνωση των εργαζομένων».

Απέναντι σε αυτήν την επίθεση, τόνισε, «πρέπει να σημάνει συναγερμός σε όλα τα Συνδικάτα. Τώρα να οργανωθεί η ενημέρωση και η αντίσταση σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε επιχείρηση, σε κάθε κλάδο. Να γίνουν ΔΣ και Γενικές Συνελεύσεις, συγκεντρώσεις και συσκέψεις σε κάθε χώρο δουλειάς. Να οργανωθεί η διαμαρτυρία με συγκεντρώσεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας, κινητοποιήσεις κάθε μορφής. Με την ανακοίνωση των σχεδίων της κυβέρνησης να κλιμακώσουν οι εργαζόμενοι με πικετοφορίες και συλλαλητήρια. Κάθε σωματείο, επιχειρησιακό ή κλαδικό, να πάρει απόφαση και να προετοιμάσει τους εργαζόμενους για γενική απεργία, όταν η κυβέρνηση φέρει τον νέο νόμο για τον περιορισμό των εργατικών ελευθεριών, για την οργάνωση και διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πρωτοβουλίες για αποφασιστική συσπείρωση και αγώνα με σταθμό το συλλαλητήριο στη ΔΕΘ(2019-08-28 00:00:00.0)
Απαντούν στην «αναπτυξιακή» φιέστα της κυβέρνησης με συλλαλητήριο στις 28 Μάρτη(2018-03-15 00:00:00.0)
Με πλούσιο αγωνιστικό πρόγραμμα απαντούν στο νέο γύρο της αντιλαϊκής επίθεσης(2017-10-18 00:00:00.0)
Σχέδιο δράσης για αγωνιστική κλιμάκωση ενάντια στην αντιλαϊκή επίθεση(2017-02-24 00:00:00.0)
Με όλες τις δυνάμεις στη μάχη για την επιτυχία του(2013-08-31 00:00:00.0)
Να εμποδίσουμε στην πράξη τα μέτρα εξόντωσης του λαού!(2012-02-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ