Παρασκευή 15 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
Συνάντηση ΟΛΜΕ - υπουργείου Παιδείας

Συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας είχε χτες το απόγευμα το ΔΣ της ΟΛΜΕ. Σε αυτή τέθηκε, μεταξύ άλλων, το ζήτημα της στέγασης και σίτισης των αναπληρωτών που τοποθετούνται μακριά από τα σπίτια τους και το οποίο ήρθε επιτακτικά στην επιφάνεια όταν δεκάδες αναπληρωτές στις Κυκλάδες δεν βρήκαν πού να μείνουν και ήρθαν αντιμέτωποι με εξοντωτικά ενοίκια. Σύμφωνα με εκπροσώπους των εκπαιδευτικών, η ηγεσία του υπουργείου δεν είχε να παρουσιάσει κανένα συγκεκριμένο άμεσο πρακτικό μέτρο για την αντιμετώπιση του προβλήματος στις Κυκλάδες και γενικότερα για τους ελαστικά εργαζόμενους εκπαιδευτικούς.

Στη συνάντηση τέθηκαν και οι κυβερνητικές εξαγγελίες για το Λύκειο και την πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση που σηματοδοτούν την οικοδόμηση ενός ακόμα πιο σκληρού, ταξικού και ανταγωνιστικού Λυκείου. Από πλευράς υπουργείου προτάθηκε προς την Ομοσπονδία να συμμετάσχει σε ομάδα εργασίας για τις αλλαγές που ετοιμάζονται, δηλώνοντας σύμφωνα με εκπροσώπους των εκπαιδευτικών πως η φιλοσοφία και οι αρχές του νέου Λυκείου είναι δεδομένες.

Στο μεταξύ, χτες το μεσημέρι εκπρόσωποι από ΕΛΜΕ του Λεκανοπεδίου, με παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής, ζήτησαν να δοθεί λύση για μια σειρά ζητήματα που αφορούν τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τη λειτουργία των σχολείων. Μεταξύ άλλων, τέθηκε το ζήτημα της έγκρισης των ολιγομελών τμημάτων, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η διαδικασία έγκρισής τους, με χιλιάδες μαθητές να βρίσκονται «στον αέρα». Σύμφωνα με εκπαιδευτικούς, ο περιφερειακός διευθυντής δεν δεσμεύτηκε στο αίτημα των σωματείων να εισηγηθεί να μην κλείσουν τα ολιγομελή τμήματα. Παράλληλα, τέθηκε το ζήτημα της ύπαρξης τμημάτων με 27 μαθητές και πάνω, ιδιαίτερα σε Γυμνάσια αλλά και σε τμήματα προσανατολισμού και κατευθύνσεων Λυκείων, με ό,τι συνέπειες έχει αυτό για την εκπαιδευτική διαδικασία, ωστόσο αντιμετώπισαν από την πλευρά της Περιφερειακής Διεύθυνσης μία προσπάθεια να θολώσει τα νερά, απαντώντας πως δεν έχουν ελεγχθεί ακόμα όλες οι μετεγγραφές μαθητών...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ