Πέμπτη 14 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Αντιδράσεις για την αγορά ρωσικών «S-400» από την Τουρκία

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

«Εχουμε επαναλάβει τις ανησυχίες μας σε Τούρκους αξιωματούχους», δήλωσε χτες ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου, Τζόνι Μάικλ, σχολιάζοντας τη συμφωνία αγοράς από την Τουρκία ρωσικών πυραύλων «S-400». Ο Μάικλ μίλησε για «πιθανή αγορά» και είπε ότι «έχουμε εξηγήσει με έμφαση (στην Τουρκία) τη σημασία διατήρησης συστημάτων που θα μπορούν να λειτουργήσουν με αυτά του ΝΑΤΟ, όσον αφορά μεγάλες αγορές αμυντικών συστημάτων». Χαρακτήρισε την Τουρκία «κρίσιμο σύμμαχο στο ΝΑΤΟ», με τον οποίο έχουμε μια ισχυρή αμυντική σχέση... «μια ρωμαλέα και σημαντική σχέση και όσον αφορά το αμυντικό εμπόριο και τις στρατιωτικές αγορές».

Ακόμα, υποστήριξε ότι «η Τουρκία συνεχίζει να προμηθεύεται αντιπυραυλικά συστήματα από συμμάχους στο ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ», ενώ έκρινε σκόπιμο να τονίσει επίσης: «Ενα αμυντικό πυραυλικό σύστημα που θα είναι συμβατό με αυτά του ΝΑΤΟ παραμένει η καλύτερη επιλογή για την υπεράσπιση της Τουρκίας από όλο το φάσμα των απειλών στην περιοχή».

Τις αντιδράσεις της Δύσης για την αγορά των Τούρκων από τους Ρώσους σχολίασε πάλι χτες ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρ. Τ. Ερντογάν, αναφέροντας: «Εχουν τρελαθεί επειδή κάναμε τη συμφωνία για τους "S-400". Τι έπρεπε να κάνουμε, να σας περιμένουμε; Λαμβάνουμε και θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε όλα τα μέτρα στο μέτωπο της ασφάλειας...».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ