Πέμπτη 7 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Ο Φάρος» σε πανελλήνια πρεμιέρα

Στο θέατρο «Αθηνών» από τις 4 Οκτώβρη ανεβαίνει σε πανελλήνια πρεμιέρα το θρίλερ - μαύρη κωμωδία του Κόνορ Μακφέρσον «Ο Φάρος», σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη.

Παραμονή Χριστουγέννων, στο υπόγειο ενός σπιτιού, σ' έναν παραθαλάσσιο οικισμό στα βόρεια του Δουβλίνου, ενώ έξω μαίνεται η καταιγίδα, τέσσερις φίλοι κι ένας μυστηριώδης ξένος θα περάσουν τη νύχτα γιορτάζοντας με τον τρόπο που ξέρουν: παίζοντας χαρτιά και πίνοντας.

Ο Σάρκι έχει επιστρέψει μετά από καιρό, για να προσέχει τον Ρίτσαρντ, τον μεγαλύτερο αδελφό του, που τυφλώθηκε πρόσφατα. Στη γιορτινή βραδιά είναι μαζί τους ο Ιβάν και ο Νίκι, φίλοι αδελφικοί, στο ποτό και τις αποτυχίες της ζωής. Κι ένας ακόμη απρόσκλητος επισκέπτης, ο κύριος Λόκχαρτ, που κανείς δεν τον γνωρίζει, ενώ εκείνος μοιάζει να γνωρίζει πολλά. Ενώ η νύχτα βαθαίνει και η καταιγίδα θριαμβεύει, οι πέντε άντρες θα παίξουν μέχρι το τέλος, ποντάροντας όλο και περισσότερα: Μια πιθανότητα να ξεφύγουν απ' το παρελθόν τους. Και μια τελευταία ευκαιρία να σώσουν την ψυχή τους.

Μετάφραση: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης - Αθανασία Σμαραγδή. Σκηνικά: Αθανασία Σμαραγδή. Φωτισμοί: Αλέκος Γιάνναρος. Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη. Μουσική: Μίνως Μάτσας.

Διανομή (με σειρά εμφάνισης): Σάρκι: Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Ρίτσαρντ: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Ιβάν: Νίκος Ψαρράς, Νίκι: Προμηθέας Αλειφερόπουλος, Κύριος Λόκχαρτ: Αιμίλιος Χειλάκης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ