Παρασκευή 1 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΔΕΘ ΣΤΙΣ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ
Εντείνονται οι προετοιμασίες από τις ταξικές συνδικαλιστικές οργανώσεις

Πικετοφορίες σήμερα σε γειτονιές της Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζονται οι περιοδείες σε χώρους δουλειάς και οι συσκέψεις με εργαζόμενους

Σε σύσκεψη του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ ν. Θεσσαλονίκης μπροστά στο συλλαλητήριο συγκροτήθηκε Επιτροπή Αγώνα των εργαζομένων στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας (φωτ. από την περσινή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στη ΔΕΘ)
Σε σύσκεψη του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ ν. Θεσσαλονίκης μπροστά στο συλλαλητήριο συγκροτήθηκε Επιτροπή Αγώνα των εργαζομένων στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας (φωτ. από την περσινή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στη ΔΕΘ)
Με το σύνθημα - προσκλητήριο αγώνα, «Η "ανάπτυξή" τους τσακίζει τη ζωή μας - Αγώνας και αντεπίθεση η επιλογή μας», οι ταξικές δυνάμεις δίνουν καθημερινά τη μάχη για την επιτυχία του συλλαλητηρίου που οργανώνει το ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 9/9, στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Αριστοτέλους, στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

Μέσα από καθημερινές εξορμήσεις και περιοδείες σε χώρους δουλειάς, συσκέψεις κλαδικές, καλούν τους εργαζόμενους να μπουν μαζικά στον αγώνα για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, να αναδείξουν το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ σε σταθμό κλιμάκωσης της πάλης για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους.

Σήμερα Παρασκευή, οι Λαϊκές Επιτροπές μεταφέρουν το κάλεσμα στις γειτονιές της Θεσσαλονίκης, πικετοφορίες που θα ξεκινήσουν στις 7.30 μ.μ., από τον Αγιο Θεράποντα στην Κάτω Τούμπα και από την Πλατεία Ελευθερίας στη Σταυρούπολη. Αύριο Σάββατο προγραμματίζουν εξορμήσεις στις 10 π.μ., στη Λαϊκή της Ξηροκρήνης και στις 11 π.μ., στη Λαϊκή Μακεδονίας στο Ντεπό.

Πολύμορφες παρεμβάσεις μπροστά στο συλλαλητήριο

Παράλληλα, τα ταξικά σωματεία και οι Λαϊκές Επιτροπές της Θεσσαλονίκης ξεδιπλώνουν σημαντικές παρεμβάσεις μπροστά στο συλλαλητήριο.

Σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στον ΟΑΣΘ, μαζικές εξορμήσεις θα πραγματοποιηθούν σήμερα στις 7 π.μ. στο Σταθμό ΙΚΕΑ και στο ΚΤΕΛ Μακεδονία και την Τρίτη 5/8 στις 13.00 στην Πλατεία Ελευθερίας και στη στάση Αριστοτέλους. Θα μοιραστεί πλατιά η ανακοίνωση της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ για το σχέδιο της κυβέρνησης για τον ΟΑΣΘ, το οποίο αποτελεί λαιμητόμο για τα δικαιώματα των εργαζομένων του οργανισμού και για την ανάγκη του λαού της πόλης για φθηνές, ασφαλείς και ποιοτικές συγκοινωνίες.

Επίσης, με αφορμή τα πρόσφατα εργοδοτικά ατυχήματα στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας, προγραμματίζεται πανεξόρμηση - κινητοποίηση στη ΒΙΠΕ Σίνδου και στη ΒΙΠΕ Κιλκίς, τη Δευτέρα 4/9 στις 5.30 π.μ., από τα Σωματεία Οικοδόμων, Εργαζομένων ΟΤΑ και Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Θεσσαλονίκης, Βιομηχανικού Επισιτισμού Κ. Μακεδονίας, Τύπου - Χάρτου Κ. Μακεδονίας, Χημικής Βιομηχανίας Βόρειας Ελλάδας και την Επιτροπή Αγώνα Μετάλλου Κ. Μακεδονίας.

Οι πρωτοβουλίες μπροστά στο συλλαλητήριο θα κορυφωθούν την Παρασκευή 8/9, με τη συνέντευξη Τύπου του ΠΑΜΕ, στις 12 π.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, στην οποία θα παραβρεθούν και θα παρέμβουν εκπρόσωποι της ΠΑΣΕΒΕ, της ΟΓΕ, του ΜΑΣ και της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, καθώς και με την εκδήλωση - συζήτηση που διοργανώνει την ίδια μέρα το ΠΑΜΕ, στις 6 μ.μ., σε αίθουσα του ΕΚΘ, με θέμα: «Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία, τη συλλογική πάλη, τη δράση και την οργάνωση των εργαζομένων».

Στο επίκεντρο η συζήτηση με τους εργαζόμενους

Παράλληλα, στο επίκεντρο των προετοιμασιών για το συλλαλητήριο μπαίνει η συζήτηση με τους εργαζόμενους, μέσα στους χώρους δουλειάς. Σε αυτό το πλαίσιο, οι ταξικές συνδικαλιστικές οργανώσεις σε Μακεδονία και Θράκη αναπτύσσουν ένα πλούσιο πρόγραμμα εξορμήσεων σε χώρους δουλειάς και συσκέψεων με εργαζόμενους, αναδεικνύοντας την αναγκαιότητα οργάνωσης και πάλης.

Σε αυτήν την κατεύθυνση, η σύσκεψη του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων ν. Θεσσαλονίκης, με τη συμμετοχή εργαζομένων στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας του δήμου Θεσσαλονίκης, κατέληξε στη συγκρότηση Επιτροπής Αγώνα που θα μπει μπροστά για την ενημέρωση των εργαζομένων και την οργάνωση της πάλης τους για παράταση των συμβάσεων και για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Στο πλευρό των εργαζομένων δίνουν τη μάχη και οι απόμαχοι της δουλειάς: Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις Θεσσαλονίκης προγραμματίζουν κινητοποίηση - πανεξόρμηση στο υποκατάστημα του ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ, οδός Αριστοτέλους 32), στις 10 π.μ.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι Γενικές Συνελεύσεις σωματείων ενόψει του συλλαλητηρίου του ΠΑΜΕ. Συγκεκριμένα, συνελεύσεις έχουν προγραμματίσει:

-- Η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης την Κυριακή 3/9 στις 6.30 μ.μ., στο ΕΚΘ.

-- Το Συνδικάτο Οικοδόμων, τη Δευτέρα 4/9.

-- Το ΣΕΤΗΠ Θεσσαλονίκης, τη Δευτέρα 4/9, στις 7.30 μ.μ., στο ΕΚΘ.

-- Ο Σύλλογος Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών Β. Ελλάδας προγραμματίζει συνέλευση των εργαζομένων στον «Κυανό Σταυρό» στις 4/9.

Επιπλέον, συσκέψεις έχουν προγραμματίσει:

-- Η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων, την Τετάρτη 6/9, στις 8 μ.μ., με την Επιτροπή Εργαζομένων του «Cosmos» και την Πέμπτη 7/9, στις 7 μ.μ., με επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου.

-- Το Συνδικάτο Βιομηχανικού Επισιτισμού την Τετάρτη 6/9.

Οι προετοιμασίες για το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη προχωρούν και στους άλλους νομούς της Βόρειας Ελλάδας. Σε αυτό το πλαίσιο, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ανοιχτή συνεδρίαση της Γραμματείας Πιερίας του ΠΑΜΕ, με τη συμμετοχή συνδικαλιστών από διάφορους κλάδους. Μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε να γίνουν συσκέψεις και περιοδείες σε κλάδους και σε χώρους δουλειάς, σε σούπερ μάρκετ, εργοστάσια, σχολεία, στους δήμους του νομού, στο νοσοκομείο, στα ΚΑΠΗ και σε χωριά της νότιας Πιερίας. Τα λεωφορεία που δρομολογεί η Γραμματεία Πιερίας του ΠΑΜΕ θα αναχωρήσουν το Σάββατο 9/9, στις 4.30 μ.μ, από την πλατεία Ελευθερίας της Κατερίνης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με όλα τα μέσα στη μάχη, σε κάθε χώρο δουλειάς σε όλη τη χώρα(2022-10-11 00:00:00.0)
Πολύμορφες παρεμβάσεις και πλατύ άνοιγμα μπροστά στις κινητοποιήσεις στις 13 Οκτώβρη(2020-09-29 00:00:00.0)
Στη μάχη με όλες τις δυνάμεις για το συλλαλητήριο του Σαββάτου(2020-09-10 00:00:00.0)
Κορυφώνονται οι προετοιμασίες για τη μεγάλη κινητοποίηση του Σαββάτου(2019-09-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ