Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Βροντοφωνάζει «παρών» για το κεφάλαιο

«Αν θέλετε να γίνουν επενδύσεις ήρθατε στη σωστή διεύθυνση. Δεν είναι το Μέγαρο Μαξίμου. Είναι εδώ, Πειραιώς 62». Αυτό τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνάντηση που είχε χτες με εκπροσώπους των «κοινωνικών εταίρων» (ΓΣΕΕ, ΣΕΒ., ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕ και ΣΕΤΕ), στα κεντρικά γραφεία του Κόμματος, στην ...άοκνη προσπάθεια της ΝΔ να αποδείξει ότι η ίδια μπορεί να «τρέξει» αποδοτικότερα και ταχύτερα από τον ΣΥΡΙΖΑ τα ζητούμενα των επιχειρηματικών ομίλων, παίρνοντας όλα τα αναγκαία αντεργατικά μέτρα για να τους εξασφαλίσει έναν «επενδυτικό παράδεισο».

Οπως αναφέρεται από πλευράς ΝΔ, στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκαν οι «αναπτυξιακές προοπτικές της Ελλάδας», αλλά και «τα σημαντικά εμπόδια με τα οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η επιχειρηματικότητα στη χώρα μας».

Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, αναφέρθηκε στις «μεταρρυθμίσεις» που υπερασπίζεται, για την κατοχύρωση της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Ανάμεσα σε άλλα, υπέρ του κεφαλαίου και της κερδοφορίας του μέτρα, στάθηκε στη «μείωση του φορολογικού κόστους και του κόστους εισφορών που επιβαρύνει την εργασία», προφανώς για «να αποκτήσει επαρκές κίνητρο η επιχειρηματικότητα». Επίσης σε «μια συνολική φορολογική μεταρρύθμιση που θα διευκολύνει το επιχειρείν και θα προάγει τη διαφάνεια». Πρόσθεσε ότι απαιτείται «βαθιά μετάλλαξη του κράτους ώστε να εξυπηρετεί τον πολίτη και να στηρίζει την επιχειρηματικότητα».

Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων με «ζεστό» χρήμα, ξεχωρίζοντας την «αξιοποίηση του Αναπτυξιακού Νόμου ως εργαλείο για την προώθηση της παραγωγικότητας, της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας».

Σημειωτέον, τη Δευτέρα ο Κυρ. Μητσοτάκης μεταβαίνει στη Θεσσαλονίκη, όπου ενόψει ΔΕΘ θα έχει σειρά επαφών με παραγωγικούς φορείς της Μακεδονίας. Θα συναντηθεί, επίσης, και με το Σωματείο των εργαζομένων της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός», η οποία, όπως λέει επισήμως η ΝΔ, «πραγματοποιεί μια από τις μεγαλύτερες παραγωγικές επενδύσεις στη χώρα μας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ