Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καταδίκη του αντικομμουνισμού της ΕΕ

Καταδικάζουμε το χυδαίο αντικομμουνισμό και την εθνικιστική φιέστα που διοργάνωσε η εσθονική προεδρία της ΕΕ στο πλαίσιο της «Ευρωπαϊκής ημέρας μνήμης στα θύματα των ολοκληρωτικών καθεστώτων» στις 23 Αυγούστου.

Η αστική ελίτ της Εσθονίας πέρασε στην ιστορία του Β' Παγκοσμίου Πολέμου όχι ως θύμα της Σοβιετικής εποχής, αλλά γνωστή για τις αποτρόπαιες, αιματοβαμμένες, εγκληματικές πράξεις της και τη συστηματική προώθηση του ναζισμού. Ο φασισμός απενοχοποιείται και μοναδικός στόχος παραμένει ο κομμουνισμός.

Δεν είναι τυχαίο ότι με τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση, οι διώκτες της έχουν εξαπολύσει έντονη αντικομμουνιστική εκστρατεία, σε μια προσπάθεια να ξεχαστεί από τους λαούς όλου του κόσμου η μεγάλη προσφορά του σοσιαλιστικού συστήματος και να μη γίνει γνωστή στις υπόλοιπες γενιές.

Σκοπός τους φανερός είναι:

Η υποβάθμιση της καθοριστικής συμβολής της τότε Σοβιετικής Ενωσης, η οποία με την καθοδήγηση του ΚΚΣΕ και του ΓΓ της ΚΕ, Ι. Στάλιν, σήκωσαν το βάρος του αντιφασιστικού αγώνα με το βαρύ τίμημα των 20.000.000 νεκρών.

Πρώτα η εξίσωση του φασισμού με τον κομμουνισμό (θύτης με θύμα), μετά η αθώωση του φασισμού και σήμερα η ενοχοποίηση του κομμουνισμού, του πιο προοδευτικού συστήματος στην ανθρώπινη σκέψη, όπως π.χ. η κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο κ.ά.

Το ξαναγράψιμο της ιστορίας και την καταδίκη των σοσιαλιστικών χωρών ως «ολοκληρωτικών καθεστώτων».

Οι προσπάθειες να εμφανίσουν τους κομμουνιστές ηγέτες και κύρια τον Στάλιν ως τέρατα ισάξια ή χειρότερα του Χίτλερ.

Οι απαγορεύσεις ή οι προσπάθειες απαγόρευσης των Κομμουνιστικών Κομμάτων και Νεολαιών σε πολλές πρώην σοσιαλιστικές χώρες.

Οι παρακολουθήσεις δραστηριοτήτων κομμουνιστών και οι δικαστικές τους διώξεις.

Η ανάδειξη φασιστών σε ήρωες.

Επικεφαλής της αντιδραστικής επιχείρησης διαστρέβλωσης της πρόσφατης ιστορίας και συκοφάντησης του σοσιαλισμού που οικοδομήθηκε τον 20ό αιώνα, τίθεται με επίσημο τρόπο η ΕΕ. Στο πλαίσιο αυτό κλήθηκαν οι κυβερνήσεις των κρατών - μελών της και τα όργανά τους να χρηματοδοτούν κάθε «ερευνητική, συγγραφική και πολιτική» δραστηριότητα που θα συμβάλλει σε αυτήν την παραχάραξη. Αυτό το επιχειρούν γιατί θέλουν να θωρακίσουν την εξουσία τους και την εξουσία των μονοπωλίων τους σε εποχή καπιταλιστικής κρίσης, όπου οι λαοί καλούνται να πληρώσουν τη δική τους ανάπτυξη. Ακόμη θέλουν να προστατεύσουν την αμφισβήτηση του αντιδραστικού τους συστήματος και να αποτρέψουν τη μόνη προοπτική για τους λαούς, που είναι ο σοσιαλισμός.

Τα σχέδιά τους, όμως, δεν θα περάσουν, εφόσον οι λαοί και η εργατική τάξη με την πάλη τους θα απαλλαγούν οριστικά από τα δεσμά της εξουσίας του κεφαλαίου και θα ικανοποιήσουν τις σύγχρονες λαϊκές τους ανάγκες. Ο πλούτος ανήκει σε αυτούς που τον παράγουν και όχι στους εκμεταλλευτές τους.


Μιχάλης Σοφικίτης,
Ταξίαρχος (ΠΖ) ε.α.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ