Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ «ΛΑΡΚΟ»
Απέργησαν για δουλειά με δικαιώματα, ενάντια στις απολύσεις και τις εργολαβίες

Από την απεργιακή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί στην πύλη του εργοστασίου
Από την απεργιακή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί στην πύλη του εργοστασίου
Απεργία πραγματοποίησαν χτες εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, μετά από απόφαση του Συνδικάτου Μετάλλου Φθιώτιδας και κάλεσμα προς όλους τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από εργασιακή σχέση, αορίστου χρόνου και εργολαβικούς.

Αιτήματα αιχμής της απεργίας ήταν η επαναπρόσληψη απολυμένων εργολαβικών εργατών, η κατάργηση των εργολαβιών και η ενσωμάτωση των εργατών απευθείας στη ΛΑΡΚΟ με συμβάσεις αορίστου χρόνου, η υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για όλους με ανάκτηση των απωλειών, ουσιαστικά μέτρα για την υγεία και ασφάλεια των εργατών.

Να σημειωθεί ότι μία μέρα πριν έγινε συνάντηση του Συνδικάτου Μετάλλου με τη διοίκηση της ΛΑΡΚΟ στην Αθήνα, η οποία απέρριψε τα αιτήματα των εργαζομένων.

Στο πλαίσιο της χτεσινής απεργίας, το κλαδικό Συνδικάτο οργάνωσε απεργιακή συγκέντρωση στην πύλη του εργοστασίου στις 5.30 το πρωί.

Μεγάλη η συμμετοχή από τα μέλη του κλαδικού Συνδικάτου

Στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ βρέθηκαν ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, ο Αλέξης Αλεξόπουλος, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λαμίας, ο Κώστας Στεργίου, βουλευτής του ΚΚΕ και πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν ακόμα εκπρόσωποι του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και του Σωματείου Κατεργασίας Ξύλου και Ναυπηγοξυλουργών, καθώς και αντιπροσωπείες σωματείων της περιοχής, όπως το Σωματείο Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΛ, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Φθιώτιδας, το Συνδικάτο Οικοδόμων Φθιώτιδας και το Σωματείο Εργαζομένων εργοστασίου ΠΑΚΟ.

Ιδιαίτερα μεγάλη ήταν η συμμετοχή των εργατών - μελών του κλαδικού Συνδικάτου, η οποία αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία λαμβάνοντας υπόψη ότι οι απεργοί είχαν απέναντί τους τη συμμαχία διοίκησης ΛΑΡΚΟ, κυβέρνησης, εργολάβων και εργοδοτικού συνδικαλισμού σε επιχειρησιακό σωματείο και Ομοσπονδία Μετάλλου. Χαρακτηριστικό είναι ότι το επιχειρησιακό σωματείο έβαλε εμπόδια στη συμμετοχή των εργαζομένων - μελών του, παρά το γεγονός ότι υπήρξε προβληματισμός από τη μεριά τους.

Παράλληλα, το Συνδικάτο Μετάλλου καταγγέλλει τη διοίκηση της ΛΑΡΚΟ, η οποία με ευθύνη της κυβέρνησης δεν δέχτηκε το προτεινόμενο από αυτό προσωπικό ασφαλείας για την απεργία, σε μια προσπάθειά της να απαξιώσει τη δράση του. Η άρνηση της εργοδοσίας εγκυμονεί κίνδυνους, γιατί έτσι δεν υπάρχει το κατάλληλο προσωπικό στις θέσεις που χρειάζεται για την ασφάλεια του εργοστασίου και όσων εργάζονται.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ