Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στον ανακριτή Διαφθοράς η δικογραφία για την «Εγνατία»

Το δρόμο των ανακρίσεων παίρνει η υπόθεση της υπερκοστολόγησης των σηράγγων της «Εγνατίας Οδού» στη Δυτική Μακεδονία, ύστερα από διώξεις που παρήγγειλε ο εισαγγελέας Διαφθοράς Θεσσαλονίκης, Αχ. Ζήσης, σε βάρος πρώην διοικήσεων της «Εγνατίας Οδού ΑΕ» αλλά και εκπροσώπων της αναδόχου εταιρείας (ΑΤΤΙΚΑΤ). Πάνω από 20 πρόσωπα βρίσκονται στο «κάδρο» του εισαγγελέα, ενώ η ζημιά που φέρεται να υπέστη το ελληνικό Δημόσιο υπερβαίνει τα 32 εκατ. ευρώ. Οι διώξεις αφορούν, κατά περίπτωση, επτά κακουργήματα, κάποια με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών. Η δικογραφία διαβιβάστηκε σε ειδικό ανακριτή Διαφθοράς, που θα καλέσει το επόμενο διάστημα σε απολογία τα εμπλεκόμενα πρόσωπα.

Σημειωτέον ότι η έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε όταν προηγούμενη διοίκηση της «Εγνατίας Οδού ΑΕ» κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα Διαφθοράς, καταγγέλλοντας υπερκοστολογήσεις στις σήραγγες της περιοχής «Αρκούδα». Σύμφωνα με την αναφορά, οι επίμαχες σήραγγες προϋπολογίστηκαν και κατασκευάστηκαν ως συγκεκριμένης κατηγορίας, αλλά πληρώθηκαν ως άλλης κατηγορίας, σημαντικά ακριβότερης. Η σημερινή διοίκηση της «Εγνατίας Οδού ΑΕ» διεκδικεί από πρώην διοικήσεις και στελέχη της αποζημιώσεις ύψους 78 εκατ. ευρώ, με αγωγή την οποία κατέθεσε στα αρμόδια δικαστήρια.

Παράλληλα, σε εξέλιξη είναι μία ακόμη προκαταρκτική εξέταση, την οποία παρήγγειλε πριν από λίγες μέρες ο ίδιος εισαγγελέας, για τις σήραγγες της Θεσσαλίας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ