Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΡΚΟ
Απεργία ενάντια στις απολύσεις και στο «σκλαβοπάζαρο» των εργολαβιών

Σε 24ωρη απεργία την Τρίτη 29/8 προχωρούν οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ, μόνιμοι και εργολαβικοί, με αιχμή το αίτημα για κατάργηση του «σκλαβοπάζαρου» των εργολαβιών. Την απεργία έχει προκηρύξει το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας, το οποίο καλεί σε απεργιακή συγκέντρωση στις 5.30 π.μ. στην κεντρική πύλη και σε πορεία που θα περάσει από τα γραφεία της επιχείρησης στη Λάρυμνα. Αμέσως μετά, καλεί σε Γενική Συνέλευση στον κινηματογράφο «Ιλιον». Το κλαδικό Συνδικάτο καλεί την εργατιά, τα Συνδικάτα, τους φορείς και το λαό της περιοχής να συμπαρασταθούν στο δίκαιο αγώνα του.

Με την απεργία οι εργαζόμενοι δίνουν απάντηση στις απολύσεις οκτώ εργολαβικών εργαζομένων, που έγιναν στις αρχές του μήνα, καθώς και στο «παιχνίδι» της διοίκησης της ΛΑΡΚΟ να καλέσει τους εργαζόμενους στη δουλειά, προκειμένου να ανασταλούν οι κινητοποιήσεις που είχε εξαγγείλει το κλαδικό Συνδικάτο, για να τους απολύσει ξανά την επόμενη μέρα.

Στην ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο αναφέρει: «Σήμερα οι συνάδελφοί μας έχουν πάρει την απόλυση με Δικαστικό Επιμελητή. Η εργολάβος δεν τους έχει καταβάλει όλα τα δεδουλευμένα, η καταγγελία Σύμβασης έχει πλαστές ημερομηνίες πρόσληψης, με αποτέλεσμα να μην πάρουν αποζημίωση και επίδομα ανεργίας. Η Διοίκηση και η Διεύθυνση μέχρι σήμερα αρνείται πεισματικά να δώσει τις ωροχτυπήσεις που βεβαιώνουν την ανασφάλιστη και απλήρωτη εργασία, κάνοντας προκλητικά πλάτες στους εργολάβους».

«Διαχρονικά οι κυβερνήσεις, και η σημερινή, οι διορισμένες από αυτές Διοικήσεις και Διευθύνσεις, είναι υπέρ του σκλαβοπάζαρου των εργολαβιών», υπογραμμίζει το Συνδικάτο και τονίζει ότι όλοι οι εργαζόμενοι, ανεξάρτητα από σχέση εργασίας, πλήττονται από την αντιλαϊκή πολιτική και πρέπει να παλέψουν σαν μια γροθιά. «Απέναντι σε αυτήν την επίθεση που θα οξυνθεί από την πλευρά των μετόχων της ΛΑΡΚΟ τους επόμενους μήνες, επικαλούμενοι το "μισθολογικό κόστος", οι εργαζόμενοι πρέπει να αντιδράσουμε. Οχι μόνο να αμυνθούμε, αλλά κύρια να αντεπιτεθούμε διεκδικώντας μια καλύτερη ζωή», αναφέρει και προσθέτει: «Η υπομονή όλων των εργαζομένων εξαντλήθηκε. Πολλή εργασία - λίγες οι θέσεις εργασίας. Ακριβή ζωή - μικροί μισθοί, πολλοί φόροι - λίγες παροχές και στο τέλος απολύσεις, ανασφάλιστη εργασία, απλήρωτη εργασία και τσεπωμένοι εργολάβοι».

Το Συνδικάτο απαιτεί την κατάργηση των εργολαβιών και παλεύει για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης, για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας που αφορούν όλους τους εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ