Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Να σταματήσει ο έμμεσος εκβιασμός στους εργαζόμενους της «Media Markt»

Την προσπάθεια της εργοδοσίας στην επιχείρηση «Media Markt» να επιβάλει στους εργαζόμενους εξαήμερη εργασία καταγγέλλει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας με επιστολή του στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ). Το Σωματείο ζητά από τις αρμόδιες υπηρεσίες να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες «ώστε να σταματήσουν ο έμμεσος εκβιασμός προς τους εργαζόμενους και η αλλαγή των Συμβάσεών τους με τη χειροτέρευση των όρων εργασίας».

Ο Σύλλογος έχει καταγγείλει τις αλλαγές των Συμβάσεων με τις οποίες η πενθήμερη εργασία μετατρέπεται σε εξαήμερη καθώς και το ότι οι εργαζόμενοι που δεν δέχονται την αρνητική αυτή αλλαγή απειλούνται με απόλυση.

«Μας θέλουν χωρίς ρεπό, με ευέλικτα ωράρια για τις ανάγκες του κάθε καταστήματος, με σκοπό να "βγαίνει η δουλειά" με λιγότερο προσωπικό», καταγγέλλουν εργαζόμενοι στην επιχείρηση, μέλη του κλαδικού Σωματείου, και καλούν τους συναδέλφους τους να δημιουργήσουν σωματειακές επιτροπές στα καταστήματα για να βάλουν φρένο στα σχέδια της εργοδοσίας. «Δεν δεχόμαστε καμία αλλαγή στη Σύμβασή μας! Δεν παίζουμε με τις ζωές μας!», υπογραμμίζουν, και απαιτούν από την εργοδοσία να πάρει πίσω το 6ήμερο και για όσους αναγκάστηκαν να υπογράψουν «με το πιστόλι στον κρόταφο». Προειδοποιούν, επίσης, πως δεν θα μείνουν με τα χέρια σταυρωμένα αν η εταιρεία επιδιώξει να απολύσει εργαζόμενους που αρνήθηκαν την αρνητική αλλαγή στη Σύμβασή τους.

Τις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας της «Media Markt» καταγγέλλει και ο Σύλλογος Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων Ν. Λάρισας. Με ανακοίνωσή του καλεί τους εργαζόμενους να αντισταθούν, να μη δεχτούν τις νέες συμβάσεις που τους «προτείνει» η εταιρεία και να έρθουν σε επαφή με το Σωματείο τους, να δώσουν απάντηση με την οργάνωσή τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ