Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
Κινητοποίηση αύριο στο υπουργείο Εργασίας

24ωρη απεργία στο πρακτορείο «Ευρώπη»

Σε απεργία και κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Εργασίας προχωρούν αύριο, Πέμπτη, στις 10.30 π.μ., οι εργαζόμενοι στο πρακτορείο «Ευρώπη» με απόφαση της Ενωσης Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών.

Υπενθυμίζουμε ότι πριν από λίγες μέρες όλες οι εργασίες του πρακτορείου «Ευρώπη» μεταφέρθηκαν στο πρακτορείο «Αργος», ενώ υπάρχει έντονη φημολογία ότι η «Ευρώπη» οδηγείται σε πτώχευση, απειλώντας να αφήσει «στον αέρα» περίπου 200 εργαζόμενους. Το Σωματείο και οι εργαζόμενοι διεκδικούν τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων τους.

Την ώρα της κινητοποίησης είναι προγραμματισμένη τριμερής συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας, όπου το Σωματείο θα απαιτήσει από την εργοδοσία του πρακτορείου «Ευρώπη» να γνωστοποιήσει τις προθέσεις της σχετικά με τις θέσεις εργασίας και τη λειτουργία της εταιρείας.

Παράλληλα, το Σωματείο απαιτεί από την κυβέρνηση «να πάψει να παίζει το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου, όπως κάνει μέχρι σήμερα σε ανάλογες περιπτώσεις. Να πάρει πρωτοβουλίες και να θεσμοθετήσει λύσεις που θα διασφαλίζουν τα δικαιώματα των εργαζομένων και όχι όπως μέχρι τώρα που διασφαλίζει τα συμφέροντα των τραπεζών και των επιχειρηματιών».

Αγώνας για την υπεράσπιση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων μας

Το Σωματείο καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν μαζικό και δυναμικό «παρών», προκειμένου «να δείξουμε την απόφασή μας για την υπεράσπιση των θέσεων εργασίας και όλων των έως τώρα κατακτημένων δικαιωμάτων μας. Δεν θα ανεχθούμε τους εκδότες να παίζουν παιχνίδια στις πλάτες μας. Η δυναμική παρουσία μας εκεί είναι ένα πρώτο βήμα και θα σημάνει την αρχή ενός σημαντικού αγώνα, κοινού και στα δύο πρακτορεία Τύπου, απέναντι σε εργοδοσία και κυβέρνηση. Ο αγώνας των εργαζομένων στην "Ευρώπη" αφορά και τους εργαζόμενους στην "Αργος", όχι μόνο λόγω της αλληλεγγύης που είναι απαραίτητη, αλλά και γιατί τα ίδια επιχειρηματικά - αντεργατικά παιχνίδια θα παιχτούν και στη δική τους πλάτη (...) Ο αγώνας είναι κοινός σε "Ευρώπη" και "Αργος", με αίτημα τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και την υπεράσπιση όλων των δικαιωμάτων μας, στα πρακτορεία Τύπου, ανεξάρτητα από τον εργοδότη!

Καλούμε τους συναδέλφους να δυναμώσουν ακόμα περισσότερο τη συσπείρωση γύρω από το Σωματείο και να αγνοήσουν τα γνωστά τσιράκια της εργοδοσίας που έχουν ξαμοληθεί για να διασπάσουν την ενότητά μας και να "καθαρίσουν" το τοπίο για τους εργοδότες».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ