Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΡΟΔΟΣ - ΧΙΟΣ
Δουλειά τις Κυριακές και τις αργίες

Καταγγελίες από τα Σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων των νησιών

Τη λειτουργία μεγάλου σούπερ μάρκετ του νησιού κατά τις Κυριακές, ακόμα και τις αργίες, καταγγέλλει το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου. Οπως αναφέρει το Σωματείο στην ανακοίνωσή του, στο συγκεκριμένο κατάστημα, που βρίσκεται στη δυτική πλευρά του νησιού, οι εργαζόμενοι κλήθηκαν για μια ακόμα χρονιά να δουλέψουν μέρες που δεν επιτρέπεται από το νόμο η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων. Ετσι, το κατάστημα λειτούργησε την Κυριακή 13 Αυγούστου, τη μόνη Κυριακή που έχει εξαιρεθεί από το νόμο που απελευθέρωσε το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές της θερινής περιόδου, αλλά και την Τρίτη 15 Αυγούστου, μέρα που είναι επίσημη αργία. Το Σωματείο υπενθυμίζει πως δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό και καταγγέλλει πως τα αρμόδια όργανα «κλείνουν τα μάτια, αλλά και κωφεύουν στις καταγγελίες που έχουμε κάνει τα προηγούμενα χρόνια».

Το κατάστημα ισχυρίζεται ότι έχει πάρει ...άδεια, λόγω της καφετέριας που λειτουργεί στο εσωτερικό του. Οπως τονίζει, όμως, το Σωματείο, καμία «άδεια» δεν του δίνει το δικαίωμα «να ανοίγει όλο το κατάστημα και να λειτουργεί ταμεία αυτές τις μέρες. Είναι παράνομο, δεν καλύπτεται από κανένα νόμο που αφορά τη λειτουργία των μεγάλων σούπερ μάρκετ». Επιπλέον, το Σωματείο προσθέτει πως η εργοδοσία παρατείνει σε μόνιμη βάση το ωράριο, συνεχίζοντας να εξυπηρετεί πελάτες μέχρι τις δέκα και τις έντεκα το βράδυ...

Παράταση ωραρίου καταγγέλλουν οι εμποροϋπάλληλοι της Χίου

Την παράταση του ωραρίου των εμπορικών καταστημάτων μέχρι τις 4 μ.μ., την οποία αποφάσισε για την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου ο Εμπορικός Σύλλογος του νησιού, καταγγέλλει το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου.

«Το σίγουρο είναι ότι πάντα κάτι θα βρίσκουν. Μια είναι τα μπάνια του λαού, η άλλη η πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων, οι Τούρκοι τουρίστες το Σάββατο και τις Κυριακές, κρουαζιερόπλοιο το μεσημέρι, πανσέληνος στις 30 Φλεβάρη... Το μόνο που δεν βρίσκουν είναι τα δικαιώματα των εργαζομένων. Αυτά τα έχουν θάψει στα χρηματοκιβώτιά τους οι διάφοροι όμιλοι, μαζί με τα εκατομμύρια που έχουν βγάλει στις πλάτες μας. Για αυτούς ακριβώς δουλεύει ο Εμπορικός Σύλλογος Χίου», σημειώνει στην ανακοίνωσή του το Σωματείο. Καλεί τους εργαζόμενους να βάλουν «φρένο» στην προσπάθεια να γίνουν καθεστώς τα ωράρια - «λάστιχο», να οργανωθούν στο Σωματείο και να έρχονται σε επαφή μαζί του για κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζουν στο χώρο δουλειάς.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org