Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Με εξάμηνη καθυστέρηση οι πληρωμές από τον ΕΟΠΥΥ

Το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλές οικογένειες λόγω της πολύμηνης καθυστέρησης στις πληρωμές από τον ΕΟΠΥΥ μιας σειράς θεραπειών των παιδιών, καταγγέλλει ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κορίνθου. Συγκεκριμένα, εργαζόμενοι και άνεργοι γονείς αναγκάζονται να περιμένουν για περισσότερο από έξι μήνες μέχρι να καταβληθούν από τον ΕΟΠΥΥ τα ποσά που δικαιολογεί για θεραπείες των παιδιών τους. «Οι πληρωμές αφορούν λογοθεραπείες, εργοθεραπείες και ψυχοθεραπείες των παιδιών που δεν σηκώνουν αναβολές και καθυστερήσεις», υπογραμμίζει ο Σύλλογος.

Στη συνάντηση που είχε με το Σύλλογο, η μία και μοναδική υπάλληλος που ασχολείται με τις αιτήσεις των οικογενειών επιβεβαίωσε ότι οι γονείς θα αναγκαστούν να περιμένουν ένα εξάμηνο μέχρι να τους πιστωθούν τα χρήματα που έχουν καταβάλει. Στο μεταξύ, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος, οι οικογένειες θα πρέπει να εξακολουθήσουν να καταφεύγουν σε δανεικά για να πληρώνουν τις συνεδρίες των παιδιών αλλά και να στερούνται βασικά αγαθά προκειμένου να μη διακόψουν τις απαραίτητες θεραπείες.

Ο Σύλλογος διεκδικεί: Την άμεση καταβολή των καθυστερούμενων και τρεχουσών πληρωμών σε όλες τις οικογένειες. Τη στελέχωση των υπηρεσιών έτσι ώστε να εξυπηρετηθούν και να εξυπηρετούνται άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις οι λαϊκές οικογένειες. Αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες Υγείας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ