Τρίτη 15 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ
Απεργιακή απάντηση στις νέες απολύσεις

Απεργία, το τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου, έχει κηρύξει το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, απαιτώντας την επαναπρόσληψη οκτώ απολυμένων εργολαβικών εργατών από τη διεύθυνση του εργοστασίου.

Οι εργαζόμενοι είχαν απολυθεί στις αρχές του μήνα λόγω αντικατάστασης του εργολάβου, μέσω του οποίου απασχολούνταν στη ΛΑΡΚΟ και ο οποίος επιπλέον τους χρωστούσε δεδουλευμένα και ένσημα. Το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας απαίτησε την επαναπρόσληψή τους και την καταβολή των δεδουλευμένων και για αυτόν το λόγο είχε κηρύξει στάση εργασίας. Κάτω από την πίεση των παρεμβάσεων του Συνδικάτου και χωρίς να γίνει η στάση εργασίας, δόθηκε ένα ποσό από τα δεδουλευμένα και η διεύθυνση του εργοστασίου δέχτηκε να επιστρέψουν στη δουλειά, όπως και έγινε, την Τρίτη 8 Αυγούστου.

Ομως, μια μέρα μετά, οι οκτώ εργάτες απολύθηκαν ξανά, καθώς, όπως καταγγέλλει το Συνδικάτο, «οι φύλακες είχαν εντολή από τη διεύθυνση να μην αφήσουν τους εργαζόμενους να πάνε στην εργασία τους (...) Οι εργαζόμενοι με ευθύνη της ΛΑΡΚΟ είναι εκτός της εργασίας τους και χωρίς καταγγελία σύμβασης στο χέρι, την ίδια ώρα η εργολάβος έχει αντικείμενο εργασίας στη ΛΑΡΚΟ!».

Το Συνδικάτο καταγγέλλει ότι οι εξελίξεις αυτές είναι απόρροια των κοινών μεθοδεύσεων κυβέρνησης, διοίκησης ΛΑΡΚΟ και διεύθυνσης του εργοστασίου, που μαζί με τον κυβερνητικό - εργοδοτικό συνδικαλισμό θέλουν να πλήξουν το ίδιο το Συνδικάτο. Καταγγέλλει επίσης ότι το επιχειρησιακό σωματείο στο εργοστάσιο και η Ομοσπονδία «σφυρίζουν αδιάφοροι».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ