Τρίτη 15 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΤΥΠΟΥ
Σε αγωνιστική ετοιμότητα μετά τις εξελίξεις στην «Ευρώπη»

Από παλιότερη κινητοποίηση έξω από το πρακτορείο
Από παλιότερη κινητοποίηση έξω από το πρακτορείο
Σε ετοιμότητα να παλέψουν για τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματά τους παραμένουν οι εργαζόμενοι στα πρακτορεία διανομής Τύπου. Από την περασμένη βδομάδα υπάρχει έντονη φημολογία ότι το πρακτορείο «Ευρώπη», συμφερόντων του ομίλου «Πήγασος», οδηγείται σε πτώχευση. Η εξέλιξη αυτή απειλεί να αφήσει «στον αέρα» περίπου 200 εργαζόμενους. Στο μεταξύ, η μεγάλη πλειοψηφία των εντύπων έχει αποχωρήσει από το πρακτορείο και ο κύριος όγκος των εργασιών γίνεται πλέον από το άλλο πρακτορείο («Αργος»).

Η Ενωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών έχει καλέσει τους εργαζόμενους στα πρακτορεία να παλέψουν σαν μια γροθιά για να υπερασπιστούν τη δουλειά και τα δικαιώματά τους. Μετά από Γενική Συνέλευση που έγινε εκτάκτως την περασμένη Παρασκευή, το Σωματείο έχει ζητήσει τριμερή συνάντηση με την εταιρεία από το υπουργείο Εργασίας. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί κατά πάσα πιθανότητα την ερχόμενη βδομάδα και το Σωματείο καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν μαζικό «παρών» έξω από το υπουργείο, όποια μέρα οριστεί.

«Η μεταβίβαση της επιχείρησης, που έγινε με την ξαφνική και μαζική ανάθεση της διανομής όλων των εντύπων από την "Ευρώπη" στο "Αργος", συνεπάγεται την υποχρέωση του νέου εργοδότη να διατηρήσει στο ακέραιο (χωρίς καμία απόλυση) όλες τις θέσεις εργασίας με όλα τα δικαιώματα!», σημειώνει ανάμεσα σε άλλα το Σωματείο.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org