Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
Χωρίς αποτέλεσμα η Τριμερής για τους εργαζόμενους στην «Ιριδα»

Χωρίς απαντήσεις για την καταβολή των δεδουλευμένων και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, έγινε χτες το μεσημέρι η τριμερής συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας για τους εργαζόμενους στην επιχείρηση «Εκτυπώσεις Ιρις ΑΕΒΕ». Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα της Πανελλαδικής Ενωσης Λιθογράφων, Μισθωτών Γραφικών Τεχνών, Τύπου - Χάρτου - ΜΜΕ και Συναφών Επαγγελμάτων, μπροστά στην επίθεση παλιών και νέων εργοδοτών. Υπενθυμίζεται ότι η επιχείρηση έχει περάσει σε ποσοστό 50% στην εταιρεία «Alter Ego», ενώ το άλλο 50% έχει δεσμευτεί από τις τράπεζες.

Από τη μεριά της εταιρείας, στη χτεσινή συνάντηση δεν πήρε μέρος κανένα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. Η επιχείρηση εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο, που δεν έδωσε καμία απάντηση στα ζητήματα που έθεσαν οι εργαζόμενοι. Οσο για το υπουργείο, αυτό εκπροσωπήθηκε από υπηρεσιακούς παράγοντες, με απούσα την πολιτική του ηγεσία. Την ίδια στιγμή, άξιο σχολιασμού είναι το γεγονός ότι την αντιπροσωπεία των εργαζομένων «υποδέχτηκαν» πολλαπλάσιες σε αριθμό αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες παρέμειναν στην είσοδο του κτιρίου μέχρι το τέλος της συνάντησης! Νέα Τριμερής ορίστηκε για τις 17 Αυγούστου.

Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκε ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Οι περίπου 160 εργαζόμενοι στην «Ιριδα» είναι απλήρωτοι για τέσσερις μήνες. Τα τελευταία χρήματα που έλαβαν ήταν ένα μέρος της μισθοδοσίας του Απρίλη, ενώ δεν έχει τους καταβληθεί ούτε το επίδομα αδείας. Αποτέλεσμα της απληρωσιάς είναι σήμερα να αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις βασικές ανάγκες της επιβίωσης των οικογενειών τους. Ακόμα και το κόστος της καθημερινής μετακίνησής τους στη δουλειά έχει γίνει δυσβάσταχτο.

Το Σωματείο των Λιθογράφων καλεί τους εργαζόμενους σε οργάνωση και αγώνα «για να μην περάσουν οι αντεργατικοί σχεδιασμοί της εργοδοσίας, σχεδιασμοί παλαιών και νέων επενδυτών, που έχουν ως κοινό παρονομαστή απολύσεις, μειώσεις μισθών, ελαστικές μορφές εργασίας, το συνολικό τσάκισμα των εργατικών δικαιωμάτων».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org