Τρίτη 8 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ
«Πέταξε» στην κορυφή του κόσμου η Κατερίνα Στεφανίδη

Μετά το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες, η Κατερίνα Στεφανίδη βρέθηκε στην κορυφή και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Eurokinissi Sports

Μετά το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες, η Κατερίνα Στεφανίδη βρέθηκε στην κορυφή και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα
Την κυριαρχία της στο αγώνισμα του άλματος επί κοντώ γυναικών επιβεβαίωσε μια ακόμα φορά σε διεθνές επίπεδο η Κατερίνα Στεφανίδη, που με άλμα στα 4,91 μέτρα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου. Με την επιτυχία αυτή η Ελληνίδα άλτρια ανήλθε στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης του αγωνίσματος, έχοντας στην κατοχή της πρωτιές στο αγώνισμα σε όλες τις διεθνείς διοργανώσεις μέσα σε δύο μόλις χρόνια, μετά τις επιτυχίες στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου του 2015, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016 και στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου. Η επίδοση της Στεφανίδη στα 4.91 αποτελεί και νέο πανελλήνιο ρεκόρ στο επί κοντώ, αφού κατέρριψε το παλιό - επίσης δικό της - στα 4.90, ενώ είναι και η κορυφαία φετινή στον κόσμο. Σημειώνεται πως αυτό ήταν το 5ο χρυσό για την Ελλάδα στην ιστορία των Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων Στίβου (Μιρέλα Μαννιάνι 2, Βούλα Τσιαμήτα 1, Κώστας Κεντέρης 1) και το 21ο μετάλλιο συνολικά.

Στο τελικό του Λονδίνου, η Ελληνίδα αθλήτρια για μια ακόμα φορά έδωσε συναρπαστική μάχη με τη μεγάλη της αντίπαλο, την Αμερικανίδα Σάντι Μόρις, μέχρι να επικρατήσει τελικά και να ανέβει στην κορυφή, αφήνοντας δεύτερη την Μόρις, όπως είχε συμβεί και στο Ρίο το 2016. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Πεϊνάδο από τη Βενεζουέλα με άλμα στα 4,65 μ.

Η Στεφανίδη ξεκίνησε τις προσπάθειές της από τα 4.65, τα οποία πέρασε με την πρώτη. Το ίδιο έκανε στα 4.75, όπως και στα 4.82, τα οποία τελικά της έδωσαν το χρυσό, καθώς η Μόρις δεν κατάφερε να περάσει το συγκεκριμένο ύψος. Απαλλαγμένη από το άγχος, η Στεφανίδη επιχείρησε και πέτυχε το πανελλήνιο ρεκόρ στα 4.91, ενώ αργότερα προσπάθησε για το παγκόσμιο ρεκόρ, βάζοντας τον πήχη στα 5.02, όπου παρά τα δύο από τα τρία πολύ καλά άλματα που είχε, δεν τα κατάφερε.


Εμφανώς χαρούμενη από τη νέα της επιτυχία, σε δηλώσεις της μετά τον αγώνα η Κατερίνα Στεφανίδη μίλησε για τους επόμενους στόχους της, θέτοντας ως άμεσο την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου και στον Κλειστό Στίβο, που λείπει από τη «συλλογή» της. Για την επιτυχία του Λονδίνου επισήμανε πως αποτελεί την επιβράβευση της πολύ καλής δουλειάς που έγινε στην προετοιμασία της.

  • Συγχαρητήρια στην Κατερίνα Στεφανίδη απέστειλαν με μηνύματά τους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κ.ά.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ