Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΕΙΑ «ΖΟΥΡΑ»
Δεσμεύσεις για αποπληρωμή των δεδουλευμένων

Από πρόσφατη κινητοποίηση αλληλεγγύης στους εργαζόμενους
Από πρόσφατη κινητοποίηση αλληλεγγύης στους εργαζόμενους
Ανέστειλαν την πολυήμερη απεργιακή τους κινητοποίηση οι εργαζόμενοι στις πτηνοτροφικές επιχειρήσεις συμφερόντων «Ζούρα». Μετά από 14 μέρες απεργίας στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης στο Μαντούδι της Εύβοιας, η εργοδοσία απέστειλε στο υπουργείο πλάνο αποπληρωμής, σύμφωνα με το οποίο το σύνολο των οφειλών θα εξοφληθεί μέχρι το Δεκέμβρη του τρέχοντος έτους. Μέχρι τις 11 του Αυγούστου δεσμεύτηκε να καταβάλει τη μισθοδοσία του Γενάρη. Το επιχειρησιακό σωματείο χαρακτηρίζει μεγάλο το χρονικό διάστημα της αποπληρωμής και τονίζει ότι τα οφειλόμενα δεδουλευμένα, που φτάνουν τους εφτά μήνες, έχουν δημιουργήσει προβλήματα επιβίωσης στους εργαζόμενους.

Εκτός από την απλήρωτη εργασία, η επίθεση της εργοδοσίας στοχεύει επίσης τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και το επιχειρησιακό τους σωματείο. Είναι χαρακτηριστικό ότι η εταιρεία επιμένει να μη δίνει πραγματικό αντικείμενο εργασίας στα εκλεγμένα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του επιχειρησιακού σωματείου, αλλά να τους διατηρεί σε «καραντίνα» από τους συναδέλφους τους, τοποθετώντας τους ως φύλακες σε ένα κουβούκλιο στα Οινόφυτα, σε άθλιες συνθήκες και χωρίς αντικείμενο εργασίας.

Στο πλευρό των εργαζομένων και του επιχειρησιακού τους σωματείου βρίσκονται το κλαδικό συνδικάτο Εύβοιας - Βοιωτίας και η Ομοσπονδία Τροφίμων - Ποτών. Τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους συνεχίζουν να εκφράζουν με ανακοινώσεις τους δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις. Η Σωματειακή Επιτροπή Εργαζομένων στις πτηνοτροφικές επιχειρήσεις «ΣΚΑΛΕΖΑ», «ΜΑΖΑΡΑΚΗ», «ΚΕΛΑΪΔΙΤΗΣ ΕΠΕ» επισκέφτηκε τους απεργούς στο εκκολαπτήριο στο Μαντούδι για να εκφράσει τη στήριξη στον αγώνα τους. «Η μάχη που δίνουν, ενάντια στην καταπάτηση κάθε δικαιώματος από τη εργοδοσία, αφορά ολόκληρο τον κλάδο», τονίζει και εξηγεί ότι αντίστοιχα προβλήματα επικρατούν στις επιχειρήσεις του υποκλάδου της πτηνοτροφίας.

Τη συμπαράστασή του στους απεργούς εκφράζει επίσης το Εργατικό Κέντρο Σάμου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ