Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΣΚΑΛΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
Δύο νεκροί και δύο τραυματίες σε εργατικό «δυστύχημα»

Το σημείο στο οποίο συνέβη το τραγικό δυστύχημα
Το σημείο στο οποίο συνέβη το τραγικό δυστύχημα
Δύο νεκροί, δύο τραυματίες, ο ένας πολύ σοβαρά, είναι ο απολογισμός του θανατηφόρου εργατικού «δυστυχήματος» που σημειώθηκε χτες το πρωί στη Σκάλα Λακωνίας, κατά τη διάρκεια εργασιών αποφράξεων και συντήρησης αποχετευτικών δικτύων των Δημοτικών Κοινοτήτων Σκάλας και Βλαχιώτη, που έχει αναλάβει ιδιώτης εργολάβος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, ορισμένες από αυτές αντιφατικές, ένας αλλοδαπός εργάτης 51 ετών που δούλευε στον εργολάβο, κατεβαίνοντας στο φρεάτιο ζαλίστηκε από αναθυμιάσεις και προτού χάσει τις αισθήσεις του πρόλαβε να καλέσει σε βοήθεια. Στο σημείο έσπευσαν να τον βοηθήσουν τρεις άνθρωποι - ο ένας πιθανόν συνάδελφός του - οι οποίοι ζαλίστηκαν και αυτοί.

Το τραγικό αποτέλεσμα ήταν ο θάνατος του 51χρονου και ο θάνατος ενός από τους τρεις που έτρεξαν για βοήθεια. Σε σοβαρή κατάσταση, διασωληνωμένος, βρισκόταν μέχρι την ώρα που γραφόταν το ρεπορτάζ ένας 22χρονος, για τον οποίο το Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης χαρακτήριζε σε χτεσινή ανακοίνωσή του «σοβαρή και κρίσιμη» την κατάστασή του και ανέφερε ότι «μόλις σταθεροποιηθεί, θα διακομιστεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας». Ακόμα, στο νοσοκομείο διαμετακομίστηκε ένας άντρας 66 ετών «με μέτρια αναπνευστική ανεπάρκεια, η κατάστασή του κρίνεται σταθερή και ικανοποιητική». Αναπνευστικά προβλήματα αντιμετώπισαν επίσης δύο από τους πυροσβέστες που ανέσυραν τα τέσσερα θύματα και ένας αστυνομικός.

Να σημειωθεί ότι το νοσοκομείο στην ανακοίνωσή του παρουσιάζει διαφορετικά στοιχεία, εμφανίζεται να έχουν διαμετακομιστεί σε αυτό τρεις εργαζόμενοι, από τον οποίους ο ένας νεκρός. Ακόμα γίνεται λόγος για άντρα 40 ετών αγνώστων στοιχείων που διαμετακομίστηκε νεκρός στο Κέντρο Υγείας Βλαχιώτη.

Από την πρώτη στιγμή στο σημείο του δυστυχήματος έσπευσε αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης», καταγγέλλοντας την παντελή έλλειψη μέτρων προστασίας, υγιεινής και ασφάλειας που απαιτούνται σε τέτοιου είδους εργασίες. Μάλιστα, σύμφωνα με τη Γραμματεία Λακωνίας του ΠΑΜΕ, ο αλλοδαπός εργάτης δεν φορούσε ούτε καν μάσκα οξυγόνου που απαιτείται σε τέτοιου είδους εργασίες. Σύμφωνα με το ΠΑΜΕ, ο διασωληνωμένος τραυματίας φέρεται να δούλευε για λογαριασμό του ιδιώτη εργολάβου. Κλιμάκιο της Γραμματείας Λακωνίας του ΠΑΜΕ προχώρησε σε παρέμβαση στην Εισαγγελία Σπάρτης για τις συνθήκες του τραγικού γεγονότος, ενώ πραγματοποίησε και παράσταση διαμαρτυρίας στο ΙΚΑ Σπάρτης και στην τοπική Επιθεώρηση Εργασίας, η οποία ωστόσο τους παρέπεμψε στην Επιθεώρηση Εργασίας Καλαμάτας.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org