Σάββατο 22 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ρατσιστική κρουαζιέρα...

Την ίδια ώρα που εντείνεται η πολιτική της ΕΕ, που ανοιγοκλείνει την «κάνουλα» σε πρόσφυγες και μετανάστες ανάλογα με τις ανάγκες του κεφαλαίου, στη Μεσόγειο εμφανίζονται ακροδεξιοί, ρατσιστές και φασίστες από τη Γερμανία, την Αυστρία, τη Γαλλία, την Ιταλία, που ναυλώνουν ...με εράνους πλοία για την «προστασία της Ευρώπης» από την «παράνομη μετανάστευση.

«Πατώντας» σε υπαρκτά φαινόμενα, όπως την μπίζνα που κάνουν ορισμένες λεγόμενες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις για τη διάσωση προσφύγων, αντιδραστικές δυνάμεις που ονομάζονται «Defend Europe», προερχόμενοι από «κινήματα» όπως το PEGIDA («Πατριώτες Ευρωπαίοι ενάντια στον Εξισλαμισμό της Δύσης»), απαιτούν ακόμα μεγαλύτερο σφράγισμα των συνόρων της ΕΕ στην περιοχή της Βόρειας Αφρικής, τη Λιβύη, ώστε να μην φτάνουν στα ιταλικά παράλια «κίνδυνοι για την ασφάλεια». Υποτίθεται στις διακηρύξεις τους λένε ότι θα σεβαστούν το Διεθνές Δίκαιο της θάλασσας και δεν ...θα πνίγουν, αλλά θα στέλνουν τους ανθρώπους στις βάρκες πίσω στην Αφρική.

Το δηλητήριο του ρατσισμού και της ξενοφοβίας δεν πρέπει να εισχωρήσει σε λαϊκές συνειδήσεις, αντίθετα επιβάλλεται να δυναμώσει ο κοινός αγώνας των εργαζομένων, ανεξάρτητα από χώρα καταγωγής, πεποιθήσεις, θρησκεία κ.λπ., ενάντια στους εκμεταλλευτές τους. Ο συντονισμός της πάλης ενάντια στην εξουσία των μονοπωλίων, ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε κάθε χώρα, είναι ο μόνος δρόμος για να εξαλειφθούν και οι αιτίες που ξεριζώνουν εκατομμύρια ανθρώπους από τον τόπο τους. Η αντικαπιταλιστική - αντιμονοπωλιακή πάλη είναι αυτή που θα τσακίσει και το ρατσισμό.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ