Σάββατο 22 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ

Σήμερα, Σάββατο:

-- Στις 8.30 μ.μ., στο Ηράκλειο, στην πλατεία της Εμπάρου, η ΤΕ Ηρακλείου διοργανώνει εκδήλωση για τα 70 χρόνια από τη μάχη του ΔΣΕ στην Εμπαρο. Θα μιλήσει ο Πάνος Καραγιώργος, μέλος της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ. Της συγκέντρωσης θα προηγηθεί, στις 6 μ.μ., στη θέση «Μαγερεύτρα», αποκάλυψη τιμητικής πλάκας προς τιμήν των μαχητών του ΔΣΕ στην Εμπαρο.

-- Στις 12 μ., στην Πάτρα, σε συγκέντρωση στο καφενείο «Αρίστος» (οδός Καραϊσκάκη), θα μιλήσει ο Ν. Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ και βουλευτής Αχαΐας.

-- Στις 8.30 μ.μ., στην πλατεία των Εργατικών Κατοικιών Παραλίας Πατρών, θα μιλήσει ο Ν. Καραθανασόπουλος.

-- Στις 9 μ.μ, στη Λέσβο, σε συγκέντρωση στην πλατεία της Κάπης, θα μιλήσει η Νίκη Τσιριγώτη, μέλος του Γραφείου της ΤΕ Λέσβου.

Αύριο, Κυριακή:

-- Στις 10.30 π.μ., η ΤΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ και το Νομαρχιακό Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ διοργανώνουν εκδήλωση στη θέση Αγορέλιτσα (μεταξύ Χώρας και Αμπελόφυτου - Γέφυρα Μανούσου), όπου τον Ιούλη του 1944 τμήματα του ΕΛΑΣ κατατρόπωσαν γερμανική φάλαγγα και ταγματασφαλίτες. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει προσκλητήριο νεκρών, κατάθεση στεφανιών και ομιλία στην πλατεία του χωριού Πυργάκι από τον Γιώργο Μαυροειδή, μέλους της ΤΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ. Λεωφορείο για την εκδήλωση θα αναχωρήσει από την πλατεία Υπαπαντής της Καλαμάτας, στις 8.30 π.μ.

-- Στις 7.30 μ.μ., στο Αίγιο, στην Κουνινά, οι ΚΟ Αιγιαλείας και Καλαβρύτων του ΚΚΕ και το Παράρτημα Αιγιαλείας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ καλούν στην εκδήλωση τιμής και μνήμης για τα θύματα της περιόδου 1941-1949 στην περιοχή. Θα μιλήσει ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Αχαΐας, και θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ της ΚΕ για τον ΔΣΕ με τίτλο «Τι κι αν έπεσε ο Γράμμος, εμείς θα νικήσουμε».

-- Στις 7 μ.μ., στο Λεωνίδιο, η ΚΟ Νότιας Κυνουρίας καλεί σε εκδήλωση στη μνήμη των εκτελεσθέντων πατριωτών από τους Γερμανούς ναζί το 1943. Θα ακολουθήσει, στην πλατεία Ηρώων, στις 8.30 μ.μ., προβολή ταινίας για τα 100 χρόνια της Οκτωβριανής Επανάστασης και ομιλία από την Παναγιώτα Πανούση, Γραμματέα της ΤΕ Αρκαδίας.

-- Στις 9 μ.μ., στην Αμφιλοχία, στην παραλία θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για τα 73 χρόνια από τη μάχη της Αμφιλοχίας. Θα μιλήσει ο Ν. Μωραΐτης, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, και θα προβληθεί ντοκιμαντέρ για τη δράση του ΕΛΑΣ.

Τη Δευτέρα 24 Ιούλη, στις 8.30 μ.μ., στην Πάτρα, στην περιοχή Σύνορα, σε πολιτική συγκέντρωση θα μιλήσει ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Αχαΐας.

Την Τρίτη 25 Ιούλη, η ΚΟΒ Κεντρικού Διαμερίσματος Πάτρας διοργανώνει παρουσίαση του βιβλίου του Β. Ι. Λένιν «Πόλεμος και σοσιαλιστική επανάσταση», στις 7.30 μ.μ., στο αίθριο του βιβλιοπωλείου της «Σύγχρονης Εποχής». Θα μιλήσει ο Βασίλης Θωμόπουλος, στέλεχος του Κόμματος.

Την Τετάρτη 26 Ιούλη:

-- Στις 7.30 μ.μ., στη Σάμο, στο πλαίσιο εκδηλώσεων για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Σάμου, προβάλλεται το ντοκιμαντέρ της ΚΕ του ΚΚΕ για τον ΔΣΕ με τίτλο «Τι κι αν έπεσε ο Γράμμος, εμείς θα νικήσουμε».

-- Στις 9 μ.μ., στα Οινόφυτα, στο Ανοιχτό Δημοτικό, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ της ΚΕ για τον ΔΣΕ.

Την Παρασκευή 28 Ιούλη, στις 8.30 μ.μ., στην πλατεία των Εργατικών Κατοικιών Ταραμπούρα, στην Πάτρα, θα μιλήσει ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Αχαΐας.

Το Σάββατο 29 Ιούλη:

-- Στις 8 μ.μ., σε πολιτική συγκέντρωση στην Αγιάσο Λέσβου, στην πλατεία αγοράς, θα μιλήσει ο Σταύρος Τάσσος, βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ.

-- Στις 8.30 μ.μ., οι ΚΟΒ Αιγιαλείας διοργανώνουν παρουσίαση του βιβλίου «Πώς δενότανε τ' ατσάλι» του Νικολάι Οστρόφσκι, στην πλατεία Δεξαμενής στο Αίγιο. Θα μιλήσει ο Νίκος Αυγέρης, στέλεχος του Κόμματος.

Κυριακή 30 Ιούλη:

-- Στις 8.30 μ.μ., στο χωριό Θέα του δήμου Πατρέων, σε πολιτική συγκέντρωση στην ταβέρνα «Ακροπόλ», θα μιλήσει ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Αχαΐας.

-- Στις 8.30 μ.μ., οι ΚΟΒ Αιγιάλειας διοργανώνουν προβολή της ταινίας «Ο Λένιν τον Οκτώβρη», στην πλατεία Δεξαμενής στο Αίγιο.

-- Στις 11 π.μ., στη Σάμο, στο πλαίσιο εκδηλώσεων για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Σάμου, η Οργάνωση του Κόμματος καταθέτει στεφάνια στο μνημείο του ΔΣ Σάμου στη θέση Ξυνιάς, στον Κέρκη (πρόσβαση από ανεμογεννήτριες ή από Κοσμαδαίους).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ (4/8/2017)
Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ (29/7/2017)
Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ (21/7/2017)
Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ (20/7/2017)
Δραστηριότητες των ΚΟ του ΚΚΕ (18/8/2011)
Δραστηριότητες των ΚΟ του ΚΚΕ (17/8/2011)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org