Πέμπτη 20 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΙΟΥ
Κατέρρευσε τμήμα της ψευδοροφής

Μια από τις αμέτρητες συνέπειες της «σταθεροποίησης» της χρηματοδότησης σε πενιχρά επίπεδα
Μια από τις αμέτρητες συνέπειες της «σταθεροποίησης» της χρηματοδότησης σε πενιχρά επίπεδα
Στο προσκήνιο έρχονται, για άλλη μια φορά, οι συνέπειες από την υποχρηματοδότηση των νοσοκομείων, με αφορμή την προχτεσινή κατάρρευση τμήματος της ψευδοροφής στην παθολογική πτέρυγα του νοσοκομείου Χίου. Αμέσως μετά την κατάρρευση, προκλήθηκε, όπως ήταν αναμενόμενο, αναστάτωση σε εργαζόμενους, ασθενείς και συγγενείς, καθώς ήταν ώρα αιχμής για το νοσοκομείο και από τύχη δεν υπήρξε τραυματισμός. Οι ασθενείς της Παθολογικής κλινικής έχουν ήδη μοιραστεί - στοιβαχτεί στην Καρδιολογική και τη Χειρουργική, κάνοντας ακόμη πιο δυσλειτουργικό το έργο των γιατρών και των νοσηλευτών, ενώ καρδιοπαθείς και χειρουργημένοι βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο αν τους μεταδοθεί μικρόβιο από τους ασθενείς της Παθολογικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ψευδοροφή στο συγκεκριμένο σημείο είχε καταρρεύσει και στο παρελθόν, ενώ το κτίριο όπου στεγάζεται η Παθολογική κλινική είναι πάνω από 60 χρονών, σχεδόν κάθε χειμώνα πλημμυρίζει, η στέγη έχει διαρροές. Να σημειωθεί ότι εδώ και μια δεκαετία εκκρεμεί η ενεργοποίηση ρήτρας για την ανακατασκευή της Παθολογικής κλινικής.

Το μεγάλο πρόβλημα του κτιριακού και της εγκατάλειψης του Νοσοκομείου Χίου καταγγέλλει η ΤΕ Χίου του ΚΚΕ, με ανακοίνωσή της.

«Το γεγονός ότι οι ασθενείς στοιβάχτηκαν άρον - άρον σε διάφορους άλλους χώρους, με προτάσεις ακόμη και για κοντέινερ να "πέφτουν" στο τραπέζι, δείχνουν τη σοβαρότητα της κατάστασης. Εχει τεράστιες ευθύνες η κυβέρνηση, που υπηρετεί τη λογική της εγκατάλειψης και της σταδιακής εμπορευματοποίησης των υπηρεσιών στην Υγεία, αλλά και η διεύθυνση του Νοσοκομείου διαχρονικά. Είναι πρόκληση η διοίκηση να εξαίρει και να αναμένει τους δωρητές - πλοιοκτήτες χάρη στη συμβολή των οποίων, όπως ισχυρίστηκε η διοικήτρια, αναμένεται η ολοκλήρωση της τελικής μελέτης του έργου. Ο λαός μας έχει ανάγκη από την πλήρη και άμεση στελέχωση των δομών Υγείας στο νησί, από το Νοσοκομείο μέχρι τα Κέντρα Υγείας, που υπολειτουργούν ή κλείνουν», σημειώνει μεταξύ άλλων και καλεί το Χιώτικο λαό να απαιτήσει:

  • Την άμεση ανακατασκευή της Παθολογικής πτέρυγας με αποκλειστικά κρατική ευθύνη.
  • Να αναλάβει η κυβέρνηση τις ευθύνες της για την εξάλειψη των όποιων κινδύνων σε όλο το Νοσοκομείο και να αποκατασταθεί άμεσα η ομαλή νοσηλεία των ασθενών με τη μέγιστη ασφάλεια.

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org