Πέμπτη 20 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
Να μην κλείσει το 28ο Δημοτικό Σχολείο

Να αποκτήσει το 28ο Δημοτικό Σχολείο δικό του σύγχρονο και ασφαλές κτίριο, που θα καλύπτει τις μορφωτικές ανάγκες, ζητούν γονείς και εκπαιδευτικοί στο Περιστέρι, καταγγέλλοντας ότι για μια ακόμα φορά το σχολείο βρίσκεται αντιμέτωπο με τον κίνδυνο να καταργηθεί, συγχωνευθεί ή ανασταλεί η λειτουργία του.

Οπως επισημαίνει η Ενωση Γονέων Περιστερίου, πριν από 5 χρόνια, τον Αύγουστο του 2012, μετά από κινητοποιήσεις των γονέων, των εκπαιδευτικών, του λαού του Περιστερίου, αποτράπηκε η απόφαση αναστολής λειτουργίας του συγκεκριμένου Δημοτικού Σχολείου. Τότε, οι παραπάνω φορείς είχαν θέσει ως προϋπόθεση «το σχολείο θα συνεχίσει να λειτουργεί με κύριο στόχο τη μεταφορά του σε καινούργιο σύγχρονο κτίριο, που θα καλύπτει τις ανάγκες των μαθητών και των εκπαιδευτικών», καλώντας τους αρμόδιους φορείς, κυβέρνηση και δήμο, να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Σήμερα, το σχολείο, που δεν στεγάστηκε ποτέ σε νέο κτίριο αλλά παρέμενε στο ίδιο μισθωμένο και ακατάλληλο, βρέθηκε και πάλι αντιμέτωπο με κλείσιμο με τη λήξη της σύμβασης μίσθωσης. Η Ενωση καλεί τους Συλλόγους Γονέων, τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τα εργατικά σωματεία, όλο το λαό του Περιστερίου, σε αγώνα για να μην κλείσει το σχολείο. Απαιτώντας από το υπουργείο, από τη διοίκηση του δήμου, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να χτιστεί άμεσα καινούριο σύγχρονο κτίριο, που θα καλύπτει τις ανάγκες των μαθητών και των εκπαιδευτικών - καμία σκέψη για κατάργηση, αναστολή, συγχώνευση του 28ου Δημοτικού Σχολείου.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org