Τετάρτη 19 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΡΑΝ
Νέες κυρώσεις από την αμερικανική κυβέρνηση

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.- ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ.--

Νέες κυρώσεις απέναντι στο Ιράν ανακοίνωσε χτες η αμερικανική κυβέρνηση, εξαιτίας της ανάπτυξης του πυραυλικού του προγράμματος, ενώ εξέφρασε ανησυχίες και για τις «κακόβουλες δραστηριότητες» της Τεχεράνης στη Μέση Ανατολη. Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, τα νέα μέτρα αφορούν 18 πρόσωπα και οντότητες που σχετίζονται με το βαλλιστικό πρόγραμμα του Ιράν και τους «Φρουρούς της Επανάστασης».

Πάντως, χρειάζεται να σημειωθεί ότι προχτές, εκπρόσωποι της αμερικανικής κυβέρνησης είχαν πει ότι το Ιράν συμμορφώνεται με την εφαρμογή της διεθνούς συμφωνίας, ωστόσο υπήρχε «έλλειμμα» σε σχέση με το «πνεύμα της συμφωνίας», και γι' αυτό η Ουάσιγκτον ήταν σε επιφυλακή για την επιτήρησή της. Μάλιστα, αξιωματούχοι της κυβέρνησης Τραμπ σημείωναν ότι «το Ιράν παραμένει μία από τις πιο σοβαρές απειλές για τα αμερικανικά συμφέροντα, αλλά και την περιφερειακή ασφάλεια» στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Να σημειωθεί πάντως ότι την περασμένη βδομάδα, η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι είχε πει ότι η ΕΕ σέβεται την επανεξέταση της συμφωνίας από τις ΗΠΑ, αλλά τόνισε: «Η συμφωνία για τον περιορισμό του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης δεν ανήκει σε μια χώρα, ανήκει στη διεθνή κοινότητα... Εχουμε την ευθύνη να διασφαλίσουμε ότι αυτή θα συνεχίσει να εφαρμόζεται».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ