Πέμπτη 13 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ
Να παραμείνουν στη δουλειά τους όλοι οι συμβασιούχοι

Με θέμα την κυβερνητική ρύθμιση, που αφήνει στον «αέρα» χιλιάδες εργαζόμενους, συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο

Από πρόσφατη κινητοποίηση των εργαζομένων στους ΟΤΑ
Από πρόσφατη κινητοποίηση των εργαζομένων στους ΟΤΑ
Την παραμονή των συμβασιούχων του δήμου Καισαριανής στην υπηρεσία Καθαριότητας και στην Κοινωφελή Επιχείρηση του δήμου (ΚΕΔΗΚ) ζητά με απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο της Καισαριανής, λίγες μέρες μετά τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους δήμους.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως «ο δήμαρχος Ηλίας Σταμέλος, στην εισηγητική του ομιλία, χαιρέτισε τους αγώνες των συμβασιούχων στην καθαριότητα των ΟΤΑ που, από κοινού με το μόνιμο προσωπικό στους δήμους, για σχεδόν δύο μήνες, με πολύμορφες κινητοποιήσεις, διατράνωσαν το δίκαιο αίτημά τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου».

Τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η νομοθετική τροπολογία που ψηφίστηκε σε καμία περίπτωση δεν έρχεται να εξασφαλίσει το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, τη μονιμοποίηση των εργαζομένων σε τόσο κρίσιμους τομείς για την τοπική διοίκηση. Στην ουσία απολύει χιλιάδες εργαζόμενους στους δήμους, ενώ ανοίγει την πόρτα για την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών Καθαριότητας στους δήμους. Ταυτόχρονα, δεν προσφέρει καμία εγγύηση ότι οι δήμοι θα κρατήσουν το σύνολο των συμβασιούχων με νέες συμβάσεις ορισμένου χρόνου, το αργότερο μέχρι το Μάρτη του 2018».

Επίσης, ανέφερε ότι «η τροπολογία αφήνει σειρά ζητημάτων αδιευκρίνιστα και ασαφή, όπως το ζήτημα της πληρωμής των εργαζομένων στο μεσοδιάστημα από 7/6/2017 έως και τη σύναψη των νέων συμβάσεων ορισμένου χρόνου. Ηδη, σειρά δήμων αφήνουν απλήρωτους τους εργαζόμενους για το διάστημα αυτό, ενώ άλλοι προχωρούν στην απόλυση των συμβασιούχων χωρίς να προχωρούν στη σύναψη νέων συμβάσεων ορισμένου χρόνου».

Υπογράμμισε τέλος ότι «ως Δημοτικό Συμβούλιο είχαμε προειδοποιήσει για τα αδιέξοδα που οδηγούσε αυτή η πολιτική και ότι οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι πρόδηλες και ακέραιες».

Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση το Δημοτικό Συμβούλιο Καισαριανής, και ως συνέχεια της μέχρι τώρα συμπαράστασης στον αγώνα των συμβασιούχων και των δίκαιων αιτημάτων τους, καθώς και στη διαχρονική θέση για μόνιμο προσωπικό στους δήμους, αιτήθηκε την παραμονή των συμβασιούχων του δήμου Καισαριανής στην υπηρεσία Καθαριότητας και στην Κοινωφελή Επιχείρηση του δήμου (ΚΕΔΗΚ).


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org