Τετάρτη 12 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΚΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
«Λίπασμα» για νέους αγώνες η επιτυχία της αυριανής απεργίας στη Ζώνη

Από τη συζήτηση με τους εργαζόμενους στο Ναυπηγείο «Μεγατέχνικα»
Από τη συζήτηση με τους εργαζόμενους στο Ναυπηγείο «Μεγατέχνικα»
Καθημερινές είναι οι εξορμήσεις και οι περιοδείες της ΚΟ Μετάλλου της ΤΟ Βιομηχανίας Αττικής του ΚΚΕ στη Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος, με τους κομμουνιστές να διακινούν την ανακοίνωση με την οποία χαιρετίζουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργατών, που κορυφώνονται με την αυριανή απεργία.

Χτες το πρωί πραγματοποιήθηκε περιοδεία στο Ναυπηγείο «Μεγατέχνικα», με επικεφαλής τον Βαγέλη Μαρούπα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέα της ΤΕ Πειραιά του Κόμματος, ο οποίος συζήτησε με τους εργάτες για τις συνθήκες δουλειάς και για τις κινητοποιήσεις τους για την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης.

Οπως τόνισε, ο αγώνας των εργατών στη Ζώνη είναι πολύ σημαντικός, γιατί δίνει απάντηση στην απογοήτευση και τη μοιρολατρία που προσπαθούν να σπείρουν η κυβέρνηση και η εργοδοσία, ενώ πρόσθεσε ότι η επιτυχία της αυριανής απεργίας θα αποτελέσει «λίπασμα» για νέους αγώνες και σε άλλους κλάδους. Ανέδειξε τη σημασία που έχει η ένταση της πάλης σε κάθε κλάδο και τόπο δουλειάς, ξεχωρίζοντας τα παραδείγματα των εργαζομένων τόσο στη Ζώνη όσο και στο Εμπόριο και στον Επισιτισμό - Τουρισμό, που προετοιμάζουν τις κλαδικές απεργίες.

Με οδηγό την πλούσια πείρα τους, οι εργάτες της Ζώνης να παλέψουν για τις σύγχρονες ανάγκες τους

Κάλεσε τους εργαζόμενους να απορρίψουν τα ψίχουλα που τους υπόσχονται η κυβέρνηση και το κεφάλαιο από την όποια ανάκαμψη και να διεκδικήσουν επιθετικά όσα τους έκλεψαν τα τελευταία χρόνια. Να μην ανεχτούν να γίνονται όλο και πιο φτηνοί για να πολλαπλασιάζονται τα κέρδη των καπιταλιστών, αλλά να παλέψουν για τις σύγχρονες ανάγκες τους. Τόνισε επίσης ότι πλέον υπάρχει πλούσια πείρα και στους εργάτες της Ζώνης ότι τις δουλειές και τα εργοστάσια δεν τα «διώχνουν» οι εργατικοί αγώνες αλλά τα συμφέροντα των καπιταλιστών ιδιοκτητών τους, που επενδύουν όπου μπορούν να κερδίσουν παραπάνω.

Τέλος, ο Β. Μαρούπας κάλεσε τους εργαζόμενους να συστρατευτούν με το ΚΚΕ, «το μόνο κόμμα που πάει κόντρα στο ρεύμα», που λέει την αλήθεια στην εργατική τάξη και καταθέτει τη μοναδική ρεαλιστική πρόταση διεξόδου για να απολαμβάνουν οι εργαζόμενοι τον πλούτο που παράγουν. Οπως είπε, αυτό θα αποτελέσει την οριστική λύση στα προβλήματά τους, αφού σήμερα στην Ελλάδα είναι αντικειμενικά μεγάλες οι δυνατότητες για να ζήσει η εργατική τάξη πολύ καλύτερα. Για να γίνει όμως αυτό πράξη, πρέπει να πάρει η ίδια την εξουσία και να κοινωνικοποιήσει τα μέσα παραγωγής, ώστε να ικανοποιήσει τις ανάγκες της.

  • Η εξόρμηση του Κόμματος συνεχίζεται σήμερα, με περιοδεία στα Ναυπηγεία Σαλαμίνας, όπου στις 7 π.μ. και στις 10 π.μ., η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, θα μιλήσει σε συγκεντρώσεις εργαζομένων.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ