Τετάρτη 12 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Νεκρός διανομέας στο Γαλάτσι σε εργατικό δυστύχημα

Ενας 23χρονος που εργαζόταν ως διανομέας («ντελιβεράς») σε κατάστημα καφέ έχασε προχτές τη ζωή του σε εργατικό δυστύχημα, στην περιοχή του Γαλατσίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο αυτό θανατηφόρο δυστύχημα σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στην οδό Αγίας Ειρήνης, στο Γαλάτσι, όταν ένα αυτοκίνητο προσπάθησε να εισέλθει σε πάρκινγκ διασχίζοντας το αντίθετο ρεύμα, τη στιγμή που ο εργαζόμενος περνούσε με το μηχανάκι από το σημείο.

Η σύγκρουση ήταν σφοδρή, με αποτέλεσμα ο νεαρός διανομέας να χάσει τη ζωή του. Στο σημείο του δυστυχήματος έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ωστόσο ήταν ήδη αργά, καθώς κατά την εξέταση του ιατρικού προσωπικού του ασθενοφόρου διαπιστώθηκε ότι ο νεαρός άνδρας δεν είχε σφυγμό. Παρά τις επίμονες προσπάθειες του ιατρικού προσωπικού στο ΚΑΤ, δεν κατέστη δυνατό να τον επαναφέρουν στη ζωή.

Δύο τραυματίες από εργατικό «ατύχημα» στα ΕΛΠΕ

Στο μεταξύ, δύο εργαζόμενοι τραυματίστηκαν χτες σε εργατικό «ατύχημα» στα ΕΛΠΕ και διακομίστηκαν στο Τζάνειο Νοσοκομείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τραυματισμός τους οφείλεται σε διαρροή προϊόντος. Μετά την παροχή ιατρικής φροντίδας, ο ένας τραυματίας, που είχε εγκαύματα στο πρόσωπο, αποχώρησε από το νοσοκομείο, ενώ ο δεύτερος παρέμεινε για προληπτικούς λόγους.

Σε ανακοίνωσή του σχετικά με το νέο ατύχημα, το «Αγωνιστικό Μέτωπο» ΕΛΠΕ εύχεται ταχεία ανάρρωση στους εργαζόμενους και ταυτόχρονα καταγγέλλει «την διοίκηση της εταιρείας, που για την παραπέρα αύξηση των κερδών συνεχίζει την εντατικοποίηση της εργασίας, τα 12ωρα, την πίεση των εργαζομένων. Παρ' όλες τις ανακοινώσεις περί "ολιστικής ασφάλειας", η ζωή των εργαζομένων βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο. Τις τελευταίες μέρες στην Ελευσίνα το ένα περιστατικό διαδέχεται το άλλο, με αποκορύφωμα το περιστατικό στην U-31, όπου δυο συνάδελφοι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο. Απαιτούμε την άμεση σύγκληση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΣΕΕΠ, να πάρει θέση για τα περιστατικά».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ