Πέμπτη 6 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Παρέμβαση για τις εξετάσεις στα Καλλιτεχνικά Σχολεία

Να γίνουν εκ νέου οι εξετάσεις για τα Καλλιτεχνικά Σχολεία, αφού η διεξαγωγή τους το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Ιούνη χαρακτηρίστηκε από απόλυτη προχειρότητα και έλλειψη ισότιμης μεταχείρισης μεταξύ των διαγωνιζόμενων μαθητών, ζήτησαν εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής από το υπουργείο Παιδείας, σε παράσταση διαμαρτυρίας που έκαναν τη Δευτέρα για το θέμα.

Οι εκπρόσωποι των γονιών εντοπίζουν μια σειρά ζητήματα σε ό,τι αφορά τις εξετάσεις για τα Καλλιτεχνικά Σχολεία στο Περιστέρι και στο Κερατσίνι. Μεταξύ αυτών το ότι το υπουργείο Παιδείας δεν διέθεσε χρήματα για την πληρωμή των καθηγητών της επιτροπής εξετάσεων και τελικά βρέθηκαν 19 εθελοντές καθηγητές που δεν επαρκούσαν για τη συμπλήρωση δύο επιτροπών, ότι 34 παιδιά που είχαν δηλώσει συμμετοχή στις εξετάσεις δεν συμμετείχαν γιατί δεν ειδοποιήθηκαν για τις ημερομηνίες, ενώ σύμφωνα με τους γονείς υπήρξαν 59 μαθητές που δεν έγινε δυνατόν να δώσουν το μάθημα επιλογής τους το συγκεκριμένο διήμερο και εξετάστηκαν το επόμενο Σάββατο 24/6, με ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε την προηγούμενη μέρα.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, «το υπουργείο Παιδείας, διά του εκπροσώπου του κ. Κωνσταντάτου, αποδέχθηκε την πλήρη ευθύνη για την έλλειψη οργάνωσης και επιφυλάχθηκε να απαντήσει άμεσα για το θέμα της διεξαγωγής νέων εξετάσεων, δηλώνοντας πως αυτό είναι θέμα πολιτικής απόφασης της ηγεσίας του υπουργείου, υποσχέθηκε όμως να απαντήσει σύντομα». Από την πλευρά της, η Ομοσπονδία εκφράζει την πεποίθηση πως «τέτοιου είδους πρακτικές, είτε οφείλονται σε προχειρότητα είτε σε άλλους λόγους, καταρρακώνουν το κύρος της Δημόσιας Παιδείας στους μαθητές μας, οδηγούν τα παιδιά στην ιδιωτική εκπαίδευση και τελικά θέτουν φραγμούς στη μάθηση σε βάρος των παιδιών των φτωχών - λαϊκών οικογενειών».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ