Πέμπτη 6 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
Από αύριο το 26ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ

Το Σάββατο 8 Ιούλη η μεγάλη συγκέντρωση στα Γιάννενα, με ομιλητή τον Δημήτρη Κουτσούμπα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Αύριο Παρασκευή αρχίζουν οι εκδηλώσεις του 26ου Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ, που φέτος θα γίνει στα Γιάννενα με σύνθημα «Από την ΟΚΝΕ στην ΚΝΕ, πρωτοπόρα Νεολαία του ΚΚΕ στην πάλη ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης, των πολέμων και της φτώχειας».

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα παρευρεθεί και θα παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις του Διημέρου, ενώ το Σάββατο 8 Ιούλη, στις 20.00, στην πλατεία Μαβίλη, θα μιλήσει σε μεγάλη πολιτική συγκέντρωση.

Η κατασκήνωση του Διημέρου θα στηθεί στο Πάρκο Πυρσινέλλα («Γιαννιώτικο Σαλόνι»), ένα όμορφο πάρκο που τα τελευταία δέκα χρόνια παρέμενε αναξιοποίητο και τώρα χάρη στην ΚΝΕ ξαναπαίρνει ζωή.

Σε αυτόν το χώρο θα ξεδιπλωθεί ένα πλούσιο πρόγραμμα με συζητήσεις, εκθέσεις, αφιερώματα, αλλά και συναυλίες, αθλητικές δραστηριότητες, παιχνίδια για τους μικρότερους κ.λπ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Διημέρου έχει ως εξής:

Παρασκευή 7 Ιούλη

17.00 Εναρξη αθλητικών τουρνουά, μπάσκετ 3on3 και ποδοσφαίρου 5x5.

17.30 Κυνήγι χαμένου θησαυρού για μαθητές, με θέμα την ΟΚΝΕ (πρώτο γκρουπ ομάδων).

18.00 Στον πολυχώρο εκδηλώσεων του Διημέρου θα πραγματοποιηθεί βιβλιοπαρουσίαση της έκδοσης της «Σύγχρονης Εποχής» «Η συμμετοχή των γυναικών στον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδος 1946 - 1949», από την Μαρία Γαβαλά, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

19.30 Συζήτηση - εκδήλωση με θέμα «Βαλκάνια: 18 χρόνια μετά την ιμπεριαλιστική επέμβαση ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - ΕΕ, οι κίνδυνοι για τους λαούς δυναμώνουν». Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και γενικός γραμματέας του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης.

21.00 Μουσικο-αφηγηματικό αφιέρωμα στη ζωή και τη δράση της ΟΚΝΕ πλαισιωμένο με αφηγήσεις και τραγούδια της εποχής.

21.50 Αφιέρωμα στο πολυφωνικό τραγούδι της Ηπείρου από τον Σύλλογο Πωγωνίσιου Πολυφωνικού Τραγουδιού.

22.15 Συναυλία με τους SOBER on tuxedos.

23.30 Λαϊκό - ρεμπέτικο γλέντι.

Σάββατο 8 Ιούλη

10.00 - 13.00 Επίσκεψη στο Καλπάκι, στο χώρο όπου βρισκόταν ο Ουλαμός των κομμουνιστών φαντάρων, όπου θα πραγματοποιηθούν εκδήλωση και αποκαλυπτήρια μνημείου της ΚΝΕ.

11.00 Επίσκεψη (από άλλο τμήμα κατασκηνωτών) στη Λυκόραχη, στο μνημείο της ΚΕ του ΚΚΕ για τον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας.

17.00 Επίσκεψη στην πόλη των Ιωαννίνων.

19.00 Πορεία στην πόλη των Ιωαννίνων.

19.45 Μεγάλη πολιτική συγκέντρωση, στην πλατεία Μαβίλη στα Γιάννενα, με ομιλητή τον Δημήτρη Κουτσούμπα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

21.30 Συναυλία με τους «The Mamalss» στην κατασκήνωση.

22.30 Ηπειρώτικο γλέντι από μαθητές του Μουσικού Σχολείου Ιωαννίνων.

23.45 Λαϊκό γλέντι με το συγκρότημα «Εργα της μουσικής».

Κυριακή 9 Ιούλη

10.00 Τελικοί αθλητικών τουρνουά.

10.00 Κυνήγι χαμένου θησαυρού για μαθητές, με θέμα την ΟΚΝΕ (δεύτερο γκρουπ ομάδων).

  • Στο χώρο της κατασκήνωσης θα υπάρχει όλο το Διήμερο έκθεση για την ΟΚΝΕ, όπου θα γίνονται οργανωμένες ξεναγήσεις, καθώς και άλλες ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, όπως προβολές ταινιών κ.ά. Ακόμα, θα λειτουργεί βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής».

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ