Τρίτη 4 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΜΕ
Αλληλεγγύη στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο «Star Channel»

Την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράσταση στους εργαζόμενους του «Star Channel», που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, εκφράζει με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ και καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου να εκφράσουν τη στήριξή τους στον αγώνα τους.

Οπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η εργοδοσία τρομοκρατεί τους εργαζόμενους - τεχνικούς του σταθμού που κάνουν στάσεις εργασίας μετά από απόφαση του ΔΣ της ΕΤΙΤΑ, απειλώντας τους μάλιστα ότι «η εταιρεία είναι υποχρεωμένη να λάβει κάθε νόμιμο μέτρο σε σχέση με τις παράνομες στάσεις εργασίας της ΕΤΙΤΑ, εξαντλώντας κάθε νομική δυνατότητα».

«Η εργοδοσία», σημειώνει το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ, «κατηγορεί ευθέως το σωματείο και τους εργαζόμενους που κινητοποιούνται (...) επειδή αντιστέκονται και παλεύουν ενάντια στην προκλητική της στάση να απολύσει τους εργαζόμενους. Μόνο άθλιος εκβιασμός μπορεί να χαρακτηριστεί το δίλημμα που έβαλε απειλητικά η εργοδοσία στους εργαζόμενους, είτε να αποδεχτούν την απόλυσή τους, να χάσουν τη δουλειά τους δηλαδή ανεξάρτητα αν τους αποζημιώνει, είτε να μεταφερθούν στη θυγατρική εταιρεία παραγωγής "Green Pixels", συνεχίζοντας την εργασία τους εκεί ουσιαστικά χωρίς κεκτημένα (...) Αυτή η επίθεση στους εργαζόμενους βρίσκει πρόσφορο έδαφος στους αντεργατικούς νόμους που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αφαιρώντας πολλά από τα εργασιακά δικαιώματα που δεν είχαν ακόμα προλάβει να περικόψουν οι προηγούμενες αντεργατικές κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ».

  • Στο μεταξύ, συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στον Ομιλο «Πήγασος», για την καταβολή των δεδουλευμένων τους και την κατοχύρωση των θέσεων εργασίας. Η νέα 48ωρη απεργία ξεκινά σήμερα το πρωί και θα συνεχιστεί μέχρι το πρωί της Πέμπτης.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ