Τρίτη 4 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αγωνιστική απάντηση στις απολύσεις και την εργοδοτική τρομοκρατία

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο στις 6 μ.μ. στο υπουργείο Εργασίας

Από την κινητοποίηση της περασμένης Παρασκευής στο κτίριο της «Vodafone» στο Νέο Φάληρο
Από την κινητοποίηση της περασμένης Παρασκευής στο κτίριο της «Vodafone» στο Νέο Φάληρο
Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας προχωρά αύριο Τετάρτη, στις 6 μ.μ., το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ) Αττικής, ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία και το μπαράζ απολύσεων που έχουν εξαπολύσει οι εργοδότες του κλάδου στους χώρους δουλειάς.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι αγωνιστικές δραστηριότητες σε χώρους δουλειάς, ενάντια στην εργοδοτική ασυδοσία.

Χτες, στο πλαίσιο της στάσης εργασίας που είχε προκηρύξει το ΣΕΤΗΠ στη «Vodafone», πραγματοποιήθηκαν συνελεύσεις εργαζομένων ανά κτίριο.

Στο κτίριο του Φαλήρου, σε συνέχεια της κινητοποίησης της περασμένης Παρασκευής, ενάντια στην απόλυση «ενοικιαζόμενου» εργαζόμενου που είχε πρωτοστατήσει στις πρόσφατες κινητοποιήσεις στη «Vodafone», αποφασίστηκε η συνέχιση της στάσης εργασίας μέχρι τις 5 το απόγευμα, η συμμετοχή στην 24ωρη απεργία στον όμιλο «Vodafone», αύριο Τετάρτη, και η συμμετοχή στην παράσταση διαμαρτυρίας του ΣΕΤΗΠ στο υπουργείο Εργασίας την ίδια μέρα.

Η εργοδοσία από την πλευρά της, συνεχίζοντας την τακτική της, την ώρα της συνέλευσης απέλυσε ακόμα έναν συμβασιούχο εργαζόμενο. Παράλληλα, το ΣΕΤΗΠ καταγγέλλει την παρουσία της αστυνομίας και την προσπάθεια καλλιέργειας κλίματος έντασης, που έπεσε στο κενό χάρη στην αποφασιστική στάση των εργαζομένων.

Αντίστοιχη απόφαση για 24ωρη απεργία ύστερα από συνέλευση των εργαζομένων πάρθηκε στη Θεσσαλονίκη και στο κτίριο στον Κηφισό, παρά την προσπάθεια τρομοκράτησης από την εργοδοσία.

Στα Πετράλωνα, οι εργαζόμενοι δεν μπήκαν για δουλειά, παρά τις πιέσεις της εργοδοσίας, ενώ στην Ανδριανείου, παρά τη διαλυτική στάση των άλλων δυνάμεων, έγινε προσπάθεια για συγκέντρωση και συζήτηση με πολλούς εργαζόμενους.

Στον Κηφισό έγινε μεγάλη προσπάθεια από προϊσταμένους να μπει κόσμος από παράπλευρες εισόδους, παρόλα αυτά πολλοί εργαζόμενοι δεν μπήκαν για δουλειά.

Κάλεσμα άμεσης απάντησης ενάντια στη «σιγή νεκροταφείου» που θέλει να επιβάλει η εργοδοσία

Σε ανακοίνωσή του μπροστά στην αυριανή κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας, το ΣΕΤΗΠ υπογραμμίζει ότι η εργοδοσία του κλάδου, πατώντας στην πολιτική της κυβέρνησης, «εντείνει την επίθεση προκειμένου να επιβάλει σιγή νεκροταφείου μέσα στους χώρους δουλειάς και να εφαρμόσει νέο κύκλο επίθεσης χωρίς να έχει εμπόδια».

Χαρακτηριστικά, σύμφωνα με τις καταγγελίες του Συνδικάτου:

«Ηδη από την προετοιμασία της απεργίας στις 17 Μάη στην COSMOTE E-VALUE εργαζόμενοι κλήθηκαν να λογοδοτήσουν στην εργοδοσία, γιατί προπαγάνδιζαν την απεργία, γιατί μιλάνε με συναδέλφους μέσα στη δουλειά.

Η εργοδοσία σε όλο τον κλάδο προχώρησε την ημέρα της απεργίας σε πρωτόγνωρο στήσιμο απεργοσπαστικού μηχανισμού.

Ταυτόχρονα με τις εκλογές του ΣΕΤΗΠ και κατά τη διάρκεια των εκλογών του επιχειρησιακού σωματείου στη UNIFY, η επιχείρηση έστειλε σύσταση στους υποψηφίους της ΤΑΞΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ).

Στην EUROPEAN DYNAMICS στις 17 Ιούνη, την τελευταία ημέρα των εκλογών του ΣΕΤΗΠ, απολύθηκε πρωτοπόρος εργαζόμενος, ο οποίος ήταν μάλιστα και υποψήφιος με την ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ.

Στη CYTA κατά τη διάρκεια των εκλογών εργαζόμενοι βρέθηκαν στο μάτι του κυκλώνα με προσωπικές επιπλήξεις.

Στον όμιλο VODAFONE στις 29 Ιούνη, απολύθηκε άλλος ένας εργαζόμενος υποψήφιος στις εκλογές με την ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ και στον ΠΑΣΕ - VODAFONE και στο ΣΕΤΗΠ, που όλο το προηγούμενο διάστημα πρωτοστάτησε στην οργάνωση των εργαζομένων μπροστά στην επίθεση που είχε εξαπολύσει η διοίκηση της εταιρείας (...) Αποτελεί συνέχεια της επίθεσης της εργοδοσίας του ομίλου, μετά τις απολύσεις "παλιών" εργαζομένων με καλύτερους μισθούς και δικαιώματα αλλά και νεότερων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις όλο το προηγούμενο διάστημα.

Αποκορύφωμα όλων των παραπάνω είναι ότι η επιχείρηση INFOASSIST έχει προσθέσει ως προαπαιτούμενο στη σύμβαση για την πρόσληψη να βεβαιώσει ο εργαζόμενος ότι δεν είναι εκλεγμένος σε κάποιο συνδικαλιστικό όργανο».

Απέναντι στη συντονισμένη επίθεση της εργοδοσίας, το ΣΕΤΗΠ καλεί «τους εργαζόμενους στο σύνολο του κλάδου να καταδικάσουν αυτές τις πρακτικές, να δυναμώσουν τώρα το κλαδικό συνδικάτο, το ΣΕΤΗΠ, να δυναμώσουν την οργάνωση συνολικά στον κλάδο». Καλεί επίσης «τα επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου να πάρουν θέση καταδικάζοντας τις τρομοκρατικές πρακτικές και να συμμετέχουν στην κινητοποίηση της Τετάρτης».

Τονίζοντας ότι οι εργαζόμενοι έχουν τη δύναμη με τον οργανωμένο αγώνα τους, το ΣΕΤΗΠ υπογραμμίζει τη σημασία της σημαντικής ενίσχυσης του Συνδικάτου και των ταξικών δυνάμεων στις πρόσφατες αρχαιρεσίες, όπως και το γεγονός ότι ενισχύονται οι σωματειακές επιτροπές, δίνεται άμεση απάντηση σε μια σειρά χώρους δουλειάς.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org