Παρασκευή 30 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Εδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην Μέι

ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Ψήφο εμπιστοσύνης σε βασικές προγραμματικές θέσεις για την επόμενη διετία πήρε χτες βράδυ η νέα κυβέρνηση μειοψηφίας της Βρετανίδας πρωθυπουργού, Τερέζα Μέι, όχι μόνον χάρη στις ψήφους των 10 βουλευτών του Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος Βόρειας Ιρλανδίας (DUP), αλλά και χάρη στις ψήφους 50 Εργατικών βουλευτών που αγνόησαν την κομματική γραμμή του σοσιαλδημοκράτη αρχηγού τους, Τζέρεμι Κόρμπιν, τουλάχιστον σε σχέση με τροπολογία για παραμονή στην ενιαία αγορά και την τελωνειακή ένωση.

Το κυβερνητικό πρόγραμμα για την επόμενη διετία ψηφίστηκε με 323 ψήφους υπέρ και 309 κατά. Οι τροπολογίες που κατατέθηκαν από το Εργατικό Κόμμα αφορούσαν αφενός το Brexit με όρους που θα εξασφαλίσουν τη διατήρηση πρόσβασης στην ενιαία αγορά και την τελωνειακή ένωση και αφετέρου τον τερματισμό της λιτότητας.

Ας σημειωθεί, επίσης, πως η κυβέρνηση Μέι χρειάστηκε προηγουμένως να υποχωρήσει σε αίτημα, κυρίως Συντηρητικών βουλευτών, για τη δωρεάν πρόσβαση γυναικών από τη Βόρεια Ιρλανδία σε δημόσιες κλινικές άμβλωσης στην Αγγλία.

  • Η βρετανική κυβέρνηση διόρισε χτες τον 70χρονο συνταξιούχο δικαστή εφέτη Μάρτιν Μουρ-Μπίκγια στη θέση του επικεφαλής της επικείμενης δημόσιας έρευνας, σχετικά με τα αίτια της πυρκαγιάς που ξέσπασε στις 14 Ιούνη στον πύργο Γκρένφελ εργατικών κατοικιών του δυτικού Λονδίνου προκαλώντας το θάνατο πάνω από 80 ατόμων.

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org