Τρίτη 27 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Επιβεβαιώνει την απόλυση χιλιάδων συμβασιούχων

Νομοθετική ρύθμιση που σε καμία περίπτωση δεν ικανοποιεί το αίτημα για μόνιμη και σταθερή εργασία, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, κατέθεσε χτες βράδυ στη Βουλή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Συγκεκριμένα, η κυβερνητική τροπολογία προβλέπει ότι οι συμβασιούχοι που απασχολούσαν οι δήμοι μέχρι τις 7/6/2017 μπορούν να συνεχίσουν να απασχολούνται το αργότερο μέχρι το Μάρτη του 2018. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει οι δήμοι μέχρι τις 31/7/2017 να αιτηθούν την πρόσληψη τακτικού προσωπικού για την καθαριότητα, με τη σχετική δαπάνη να μπορεί να καλύπτεται αποκλειστικά από ανταποδοτικά δημοτικά τέλη. Αν οι δήμοι δεν ζητήσουν την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, οι συμβασιούχοι απολύονται άμεσα. Επίσης, οι συμβασιούχοι απολύονται μόλις καταρτιστούν οι προσωρινοί πίνακες διοριστέων που αφορούν στο μόνιμο προσωπικό. Οι συμβασιούχοι, δηλαδή, θα απολυθούν έτσι κι αλλιώς, άμεσα ή μέσα στους επόμενους μήνες.

Από εκεί και πέρα, προβλέπεται ότι οι συμβασιούχοι μπορούν να συμμετέχουν στο διαγωνισμό για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με μοριοδότηση για τη μέχρι τώρα προϋπηρεσία τους, χωρίς αυτή η μοριοδότηση ωστόσο να εξασφαλίζει την πρόσληψή τους. Το ηλικιακό όριο για τη δυνατότητα συμμετοχής πηγαίνει στα 50 έτη, γεγονός που αποκλείει αρκετούς σημερινούς συμβασιούχους οι οποίοι έχουν μεγαλύτερη ηλικία.

Πουθενά η τροπολογία δεν μιλά για συγκεκριμένο αριθμό προσλήψεων μόνιμου προσωπικού. Η κυβέρνηση «πετάει το μπαλάκι» στους δήμους να ορίσουν αυτοί τον αριθμό των θέσεων εργασίας. Με βάση τις μέχρι τώρα αιτήσεις, ο αριθμός των θέσεων δεν ξεπερνά τις 2.500 χιλιάδες, ενώ ακόμα και με βάση τους υπολογισμούς της κυβέρνησης, ο αριθμός των σημερινών συμβασιούχων είναι υπερτριπλάσιος, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους συμβασιούχους, για την ποιότητα των υπηρεσιών καθαριότητας για τα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά, αλλά και για το άνοιγμα δρόμου για την είσοδο ιδιωτών καπιταλιστών.

  • Στο μεταξύ, χτες αργά έγινε γνωστό ότι σήμερα στις 10 π.μ. θα γίνει συνάντηση του πρωθυπουργού με την ΠΟΕ ΟΤΑ.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απολύει χιλιάδες συμβασιούχους, απαραίτητους σε διάφορες υπηρεσίες(2022-03-24 00:00:00.0)
Σήμερα η κινητοποίηση ενάντια στην απόλυση των 90 συμβασιούχων της 5ης ΥΠΕ(2021-06-10 00:00:00.0)
Μετά τις γιορτές το νομοσχέδιο(2002-04-26 00:00:00.0)
Μέχρι και ανασφάλιστοι...(2002-04-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ