Τρίτη 27 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απειλές για ποινικοποίηση του αγώνα των εργαζομένων

Μπαράζ δικαστικών παρεμβάσεων καταγράφηκε χτες γύρω από τον αγώνα των συμβασιούχων, σε μια εξέλιξη που βάζει στο τραπέζι την απειλή για ποινικοποίησή του, μαζί με όλη τη συντονισμένη επίθεση από τα αστικά επιτελεία.

Συγκεκριμένα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλ. Ζαγοραίος, διέταξε χτες προκαταρκτική εξέταση σχετικά με τα σκουπίδια, με σκοπό, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, να διαπιστωθεί αν διαπράττονται αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα τα οποία συνδέονται με τη ρύπανση του περιβάλλοντος από τη συσσώρευση των απορριμμάτων.

Επιπλέον, στο κτίριο της Εισαγγελίας Ηρακλείου Κρήτης πραγματοποιήθηκε χτες έκτακτη σύσκεψη για το θέμα των απορριμμάτων, με τη συμμετοχή του εισαγγελέα Εφετών, της εισαγγελέα Πρωτοδικών και του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης. Στη σύσκεψη κλήθηκαν επίσης οι συμβασιούχοι της υπηρεσίας καθαριότητας του δήμου Ηρακλείου και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, Στ. Βοργιάς.

Παράλληλα, αναφορά - καταγγελία στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λ. Τσόγκα, απέστειλε η διοίκηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης για το θέμα των σκουπιδιών, ζητώντας να διερευνηθεί άμεσα το ζήτημα και η «απόδοση αξιόποινων πράξεων» κατά παντός υπευθύνου. Η ΕΕΘ, μάλιστα, επισημαίνει πως αποτελεί υποχρέωση της Πολιτείας να θέσει σε εφαρμογή αποτελεσματικό μηχανισμό για τη διαχείριση της κρίσης.

Να σημειωθεί ότι ήδη από την περασμένη Παρασκευή, συμβολή στην προετοιμασία εδάφους γι' αυτές τις εξελίξεις είχε το υπουργείο Υγείας, το οποίο με έκτακτη εγκύκλιό του και επικαλούμενο τις επιπτώσεις στη δημόσια υγεία, ανέφερε ότι «κρίνεται σκόπιμο να γίνει άμεσα η αποκομιδή (...) των συσσωρευμένων αστικών αποβλήτων».

  • Την προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους μέσω της ποινικοποίησης των αγώνων και την παρέμβαση εισαγγελέα, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής και καλεί σε μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις και στην απεργία της Πέμπτης. Μεταξύ άλλων, σημειώνει ότι η κυβέρνηση «σε συνεργασία με τη δικαιοσύνη (...) προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους ώστε να σταματήσουν τον δίκαιο αγώνα τους (...). Είναι γελασμένοι αν πιστεύουν ότι οι εργαζόμενοι θα κάνουν πίσω».

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ