Κυριακή 25 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΤΡΑ
Σήμερα η μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση κατά της ανεργίας

Συγκέντρωση στις 8 το πρωί στην πλατεία Γεωργίου και πορεία μέχρι τη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου

Με κεντρικό σύνθημα «Δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα», πραγματοποιείται σήμερα, Κυριακή, η μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση κατά της ανεργίας του δήμου Πατρέων.

Πλήθος φορέων, σωματείων, συλλόγων, θα συγκεντρωθούν στις 8 το πρωί στην πλατεία Γεωργίου, από όπου θα ξεκινήσει πορεία αγώνα με κατάληξη, στις 11 το πρωί, στη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου και με στόχο να μετατραπεί σε γέφυρα Ζωής και Αγώνα. Να σταλεί το σαφές μήνυμα για δουλειά, για μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους, για έργα που έχει ανάγκη ο λαός, για αύξηση των δαπανών για κοινωνική πολιτική, για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Να γίνει καθαρό ότι «συνεχίζουμε» στο δρόμο της περσινής πορείας αγώνα που έκανε ο δήμος επίσης κατά της ανεργίας. «Οχι γιατί πιστέψαμε ότι με τέτοιες δράσεις θα ανατρέπαμε το κύμα της ανεργίας και της φτώχειας που μας κυκλώνει, αλλά γιατί θέλουμε ο λαός μας να σταθεί όρθιος, να υψώσει τις απαιτήσεις του, να σηκώσει ψηλά το δίκιο του, τις ανάγκες του που και δίκαιες είναι και ρεαλιστικές, να σημαδέψει θαρρετά τον ένοχο, την αστική πολιτική και την εξουσία της», όπως είχε υπογραμμίσει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, εισηγούμενος την πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής για την κινητοποίηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου και ομοφώνως ψηφίστηκε.

Ολο το προηγούμενο διάστημα, πραγματοποιήθηκαν σειρά συγκεντρώσεων και συσκέψεων, λαϊκών συνελεύσεων, συναντήσεις της δημοτικής αρχής με δημάρχους της ευρύτερης περιοχής για την προετοιμασία και οργάνωση της σημερινής κινητοποίησης. Φορείς, σωματεία, σύλλογοι, χαιρέτισαν την πρωτοβουλία και θα είναι σήμερα εκεί, στη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου, για να βροντοφωνάξουν για το δικαίωμα στη δουλειά και τη βούλησή τους να παλέψουν γι' αυτό, καθώς η φτώχεια εξαπλώνεται και τα λαϊκά νοικοκυριά έχουν περιέλθει σε τραγική κατάσταση.

Στην Πάτρα 7.219 νοικοκυριά λαμβάνουν Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), από αυτά τα 2.460 είναι οικογένειες με παιδιά. Σύμφωνα δε με στοιχεία των υπηρεσιών του, μόνο στο δήμο Πατρέων 1.560 οικογένειες λαμβάνουν τρόφιμα από την Τράπεζα Τροφίμων, ενώ το προνοιακό επίδομα παίρνουν 4.200 άτομα. Ομως το μέλλον, όπως τονίζει ο δήμος, δεν μπορεί να είναι τα συσσίτια και τα ψίχουλα των προγραμμάτων φτώχειας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ