Κυριακή 25 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Ολοκληρώνεται το Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο στη Θεσσαλονίκη

Σήμερα η Συνάντηση Συνδικάτων και Συνδικαλιστών από τα Βαλκάνια και χώρες της ευρύτερης περιοχής

Με τη Συνάντηση Συνδικάτων και Συνδικαλιστών από τα Βαλκάνια και χώρες της ευρύτερης περιοχής, που ξεκινά σήμερα στις 10 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, ολοκληρώνεται το Διήμερο Βαλκανικής Αντιπολεμικής και Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης Συνδικάτων που οργάνωσε το ΠΑΜΕ. Στο πλαίσιο του Διημέρου, για χτες ήταν προγραμματισμένη η μεγάλη διαδήλωση στην πλατεία Αριστοτέλους και πορεία προς το ΝΑΤΟικό στρατηγείο που εδρεύει στο πρώην Γ' Σώμα Στρατού.

Οι αντιπροσωπείες των Συνδικάτων από τα Βαλκάνια και τις άλλες χώρες, που παίρνουν μέρος στη Συνάντηση, ξεναγήθηκαν την Παρασκευή στο Γεντί Κουλέ και στο Χορτιάτη, ιστορικούς τόπους της περιοχής, σύμβολα των λαϊκών αγώνων. Χτες Σάββατο, οι αντιπροσωπείες των Βαλκανικών Συνδικάτων αναμενόταν να επισκεφτούν τον χώρο θυσίας των εργατών του Μάη του '36 και το μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη.

Θυμίζουμε ότι στη Συνάντηση έχουν δηλώσει συμμετοχή οι παρακάτω συνδικαλιστικές οργανώσεις από το εξωτερικό: Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (ΠΣΟ - WFTU), Συνομοσπονδία Σερβίας (SLOGA), Συνομοσπονδία ΠΓΔΜ (KSOM), Παγκύπρια Εργατική Ομοσπονδία (ΠΕΟ - Κύπρος), Συνδικαλιστική Οργάνωση Unione Sindacale di Base (USB - Ιταλία), Ομοσπονδία Workers Union Coalition (Παλαιστίνη), Συνδικάτο Εκπαιδευτικών KTOEOS (Κύπρος), Γενική Συνομοσπονδία Εργαζομένων Συρίας (GFTU), Ομοσπονδία Τροφίμων Αιγύπτου (GTUAFILW), Ομοσπονδία Μεταφορών Τουρκίας (Nakliyat - Is), Συνδικάτο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Τουρκίας (TOLEYIS), Ομοσπονδία Μετάλλου Τουρκίας (Birlesik Metal Is).

Την πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ έχουν χαιρετίσει, επίσης, με μηνύματά τους, συνδικαλιστικές οργανώσεις από Βοσνία, Κύπρο, Παλαιστίνη, Ιράκ, καθώς και ομάδα συνδικαλιστών από τις ΗΠΑ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ